Nu numai gunoaiele neridicate de o lună de zile de către operatorul de salubritate aduc prejudicii majore municipiului Orșova, ci și vechea groapă de gunoi neconformă, lăsată în plata Domnului. Operatorul FLORICOLA SA avea obligația să închidă această groapă, încă din anul 2010, dar pe lângă faptul că nu a investit în așa ceva, a mai și folosit-o, într-un dispreț total față de mediul înconjurător. Acum municipalitatea riscă amenzi usturătoare.


Operatorul de salubritate din Orșova, FLORICOLA SA, și-a asumat, odată cu preluarea serviciului public de salubrizare și închiderea gropii de gunoi neconforme, aflate la ieșire din Orșova, pe arealul Parcului Natural Porțile de Fier. Până anul trecut, în această groapă neconformă se mai deversau încă deșeuri, fără ca autoritățile de mediu să observe acest lucru, deși circulă înregistrări video incriminatoare. Acum, municipalitatea din Orșova riscă amenzi colosale, la fel ca și România, care, în calitate de membru al UE riscă să fie amendată de Comisia Europeană.

Pe de altă parte, costurile cu închiderea gropii neconforme de deșeuri de la Orșova ar putea fi suportate acum de municipalitate. Cu toate că deșeurile au fost aruncate ilegal tot în groapa veche de gunoi, operatorul încasa bani de la municipalitate ca și cum ar fi dus deșeurile la depozitul ecologic din Severin. Operatorul ar fi trebuit să facă investiții de 738.000 de euro, în primul an de contract.

Pentru ultimul control efectuat de o comisie desemnată de Consiliul local operatorului, membrii comisiei s-au ales și cu o plângere penală. În aceste condiții situația salubrizării Orșovei este una extrem de delicată și fără ieșire, în perioada următoare fiind posibile o serie de procese înfiorătoare între operator și municipalitate.

Citit 2252 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2017 03:10
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…