Criza gunoaielor neridicate de la Orșova este departe de a se sfârși! Consilierii municipali au încercat, într-o ședință de îndată, să rezolve problema prin înființarea unui serviciu public în subordinea municipalității, dar tentativa lor a eșuat din lipsă de cvorum. Proiectele primarului PSD Marius Stoica au fost boicotate chiar de propriii consilieri de la PSD, care au lipsit de la ședință. În lipsa consensului aleșilor locali, FLORICOLA continuă să țină în șah administrația locală.

Operatorul de salubritate din Orșova, FLORICOLA SA, continuă să țină în șah municipalitatea și în mizerie orșovenii. Gunoiul care nu a mai fost ridicat de o lună de zile sufocă municipiul, dar nici nu poate fi ridicat de municipalitate deoarece nu există consens în Consiliul Local. Întruniți într-o ședință de îndată, consilierii au încercat să voteze rezilierea contractelor de salubrizare și apă canal cu FLORICOLA și să înființeze un serviciu în subordinea Primăriei, dar tentativa lor a eșuat din lipsă de cvorum. Din cei 16 consilieri în funcție, la ședință au fost prezenți doar 10 consilieri, iar pentru adoptarea proiectelor de pe ordinea de zi era nevoie de două treimi, adică de 11 consilieri. Primarul a fost sabotat chiar de consilierii propriului său partid.

Forțat de împrejurări, primarul a scos de pe ordinea de zi proiectele care vizau rezilierea contractelor de salubrizare și apă canal, precum și proiectul care ar fi putut debloca criza gunoaielor, înființarea unui serviciu public local subordonat Primăriei Orșova. Singurele proiecte rămase pe ordinea de zi și discutate de consilieri au fost legate de însușirea rapoartelor de verificare și control a activității operatorului FLORICOLA, întocmite de comisia de control și care au scos la iveală probleme grave.

Controlul efectuat pe teren de comisia de verificare și control a scos la iveală abateri grave de la respectarea contractului de concesiune a serviciilor de salubritate și apă canal. Cea mai gravă situație este cea a depozitului neconform de deșeuri, care nu numai că nu a fost închis, conform obligației asumate prin contractul de concesiune, dar a fost și utilizat ilegal.

Pentru ca eșecul ședinței să fie total, s-a constat că, din păcate, rapoartele de control erau incomplete și de aceea consilierii PNL au cerut completarea lor și prezentarea spre însușire de către legislativul local, într-o ședință viitoare. Consilierul Doinița Chircu a venit cu mai multe amendamente.

Din păcate, primarul Stoica nu și-a putut controla propriii consilieri de la PSD și din cauza acestora ședința nu a avut cvorum și situația gunoaielor nu a putut fi deblocată.

Concluzia este una amară. În timp ce orșovenii înoată în gunoaie, consilierii nu își găsesc timp să ajungă la o ședință la care situația s-ar fi putut debloca și în acest fel situația municipiului Orșova pare una fără ieșire și fără soluții viabile de ieșire din criză.

Citit 2657 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2017 03:38
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…