Popescu de la Floricola, cameraman de ocazie! Situaţia salubrizării municipiului Orşova a trecut de la faza tragică la cea comică. În timp ce oraşul se împute, încercările municipalităţii de a curăţa mizeria sunt contestate de patronul FLORICOLA SA, Constantin Popescu. Văzând că pe străzi au intervenit asistaţii sociali, Popescu i-a luat la întrebări şi i-a filmat. Primarul Marius Stoica spune că a intervenit pentru că situaţia este una disperată. Am intrat şi noi în posesia filmărilor.


Scandalul salubrizării municipiului Orşova este departe de a se fi încheiat. Din data de 18 ianuarie 2017, operatorul FLORICOLA SA refuză să mai ridice gunoiul, pe motiv că municipalitatea nu procedează la majorarea tarifelor, ca urmare a unei Ordonanţe de Urgenţă ce impune instituirea unei taxe de depozitare suplimentare de 80 de lei/tonă. Operatorul a cerut dublarea tarifelor, dar primarul spune că nu va accepta aşa ceva. Din disperare de cauză, primarul Stoica a trimis asistaţii sociali de la Legea 416 să facă curăţenie, dar Popescu a reacţionat şi i-a filmat, luându-i la întrebări.

Pe imaginile trimise de un telespectator se vede cum Constantin Popescu îi chestionează pe oameni, dorind să afle cine i-a trimis, cine îi plăteşte şi de ce fac curăţenie, explicându-le că nu au voie şi că gunoiul nu trebuie ridicat din Orşova, până când nu se întruneşte Consiliul Local ca să ia o decizie de majorare a tarifelor. Mai mult, Popescu le urează succes şi le spune să facă curăţenie aşa cum trebuie. În replică, primarul Marius Stoica spune că nu mai poate aştepta ca oraşul să se împută şi este dreptul său să ia măsuri.

Din data de 18 ianuarie 2017, patronul FLORICOLA SA, Constantin Popescu, refuză să mai ridice gunoiul din Orşova, pe motiv că tarifele aprobate sunt prea mici. El a cerut, printr-o adresă înaintată municipalităţii, majorarea tarifului la populaţie de la 7,43 la 14,54 lei/persoană/lună, iar la agenţii economici de la 87,28 la 152,56 lei/persoană/lună. Pentru că primarul refuză să accepte dublarea tarifelor, Popescu nici nu ridică gunoiul, nici nu lasă pe altcineva să o facă. Dacă cineva încearcă să despută oraşul, imediat este filmat şi avertizat.

Citit 2674 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2017 20:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…