Primarul Orșovei, Marius Stoica, a reușit din nou să își dovedească lipsa totală de strategie și dezinteresul cras pentru orșoveni. Stoica a fugit de la ședința ordinară, de necaz că propria-i majoritate nu s-a putut întregi, prin validarea celor doi consilieri PSD care l-ar ajuta să se reconecteze la bugetul local. Mai mult, primarul Stoica a tratat cu indiferență pensionarii, tinerii și olimpicii orșoveni, dar și pe copiii urbei, cărora nu vrea să le aducă pe Moș Crăciun. „Uitați-vă cine e primarul Orșovei! Un nimeni! Un ZERO!”, le-a spus Doinița Chircu consilierilor orșoveni.


Joi, 24 noiembrie 2016, la Orșova a fost ședință ordinară de Consiliu Local, o ședință în care ar fi trebuit să fie votate proiecte importante, doar dacă primarul ar fi avut bunăvoința și minimul interes de a le introduce pe ordinea de zi. Primarul a fost interesat, însă, de doar patru proiecte de HCL care l-ar fi ajutat să revină la butoane și să direcționeze bugetul local exact așa cum dorește și unde dorește. Mai exact, pe ordinea de zi a ședinței au fost proiecte care vizau vacantarea celor două locuri de consilieri PSD, rămase libere după încetarea mandatelor acestora, precum și proiecte ce vizau validarea mandatelor a doi noi consilieri PSD. A fost singura combinație de care primarul s-a arătat interesat, judecând atât după ordinea de zi pe care a propus-o, cât și după atitudinea față de forul legislativ local, de la a cărei întrunire a lipsit.

Atitudinea primarului ZERO al Orșovei este cu atât mai sfidătoare și mai revoltătoare cu cât, în seara premergătoare ședinței, convocase o întâlnire cu grupurile PNL și PND tocmai pentru a discuta necesitatea adoptării unor proiecte importante pentru Orșova. Prezenți la respectiva întâlnire, liderii grupurilor politice ce formează majoritatea în CL Orșova, Doinița Mariana Chircu (PNL) și Adrian Cican (PND), povestesc faptul că au discutat despre unele rectificări bugetare ce ar fi urmat să asigure fonduri pentru executarea unor servicii publice locale, dar și pentru organizarea manifestărilor „Nunta de Aur”, „Ziua Majoratului” și „Olimpicul orșovean” și mai ales pentru organizarea unui spectacol de Crăciun, dedicat copiilor din Orșova, „Vine, vine Moș Crăciun”, unde aceștia să aibă parte de cadouri, spectacole de teatru, muzică și culoare, mai precis de clipe de neuitat pe care copiii din întreaga lume le merită în preajma Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului.

Inițial, primarul Stoica ar fi fost de acord cu toate aceste propuneri, completate, la pachet, cu alocarea de fonduri pentru diverse lucrări de sezon, precum îngroparea butașilor de trandafir, toaletarea arborilor, curățarea rigolelor înainte de căderea zăpezilor și pregătirea pentru sezonul rece, alocarea de fonduri pentru deszăpezire și alte asemenea operațiuni. Întâlnirea, finalizată după ora 19.00, miercuri seara, a fost una la capătul căreia primarul a lăsat impresia că toate proiectele discutate se vor materializa, în interesul orșovenilor. Doar că, a doua zi, cu câteva minute înainte de ora 15.00, ora începerii ședinței ordinare de consiliu, primarul a plecat din Primărie, iar consilierii au aflat că nimic din ceea ce se discutase în seara precedentă nu era introdus pe ordinea de zi. Pe Stoica nu l-a interesat să introducă pe ordinea de zi decât procedurile de validare a celor doi consilieri PSD, cu care ar fi putut să facă tot ceea ce își dorea mai apoi. Nici alocările de fonduri discutate la întâlnire, dar nici serbarea de Crăciun nu mai figurau printre prioritățile primarului, ca să nu mai vorbim despre marea sa durere în cot față de pensionari, de tinerii care au împlinit vârsta majoratului și de olimpicii orșoveni.

Ceva se întâmplase, peste noapte, în laboratoarele de culise din spatele administrației lui Stoica. Cineva se speriase că banii existenți în bugetul local ar fi putut ajunge la orșoveni și la copiii acestora și în acest caz nu ar mai fi rămas, cel mai probabil, pentru salubritate, pentru așa-zisa deszăpezire sau pentru întreținerea spațiilor verzi, adică pentru aceeași destinație către care mare parte a bugetului Orșovei se scurge de mai bine de un deceniu.

„Uitați-vă cine este primarul Orșovei: UN NIMENI, UN ZERO!”

Lipsa primarului Stoica la o ședință ordinară, convocată chiar de el, la care trebuiau discutate proiecte importante pentru orșoveni și pentru copiii acestora, i-a lăsat mască pe toți consilierii prezenți, care nu au mai reușit să priceapă ce fel de primar este Stoica și de ce una vorbește și alta face. Consilierul PNL Doinița Mariana Chircu a povestit cum s-a desfășurat întâlnirea cu primarul și cum acesta și-a arătat deschiderea pentru aprobarea proiectelor comune, pentru ca mai apoi să dispară și să nu pună nimic pe ordinea de zi, decât ceea ce îl interesa pe el în mod direct. Aceasta a mai spus că adusese în discuție, ca un proiect al grupului PNL – PND, organizarea unui spectacol de Crăciun, dedicat copiilor, la care aceștia să primească cadouri de la Moș Crăciun, dar și folosirea judicioasă a fondurilor care mai sunt la bugetul local, pentru că dacă acestea nu se folosesc până la finele anului, se pierd. În fața unei atitudini atât de revoltătoare din partea primarului Doinița Chircu a declarat, în plenul Consiliului Local: „Uitați-vă cine este primarul Orșovei! Un NIMENI! Primarul Orșovei este un NIMENI, adică NIMIC, un ZERO!”

De asemenea, Doinița Chircu a mai precizat că l-a îndemnat pe primar să se implice mai activ în dezvoltarea comunității, să facă ceea ce trebuie și ceea ce și-au dorit oamenii de la el, atunci când l-au ales, iar dacă nu are suficientă experiență și expertiză să solicite ajutor de la alți primari de municipiu sau de la juriști experimentați. La toate aceste îndemnuri, primarul a răspuns că nu face nimic pentru că îi e frică. „Dacă ți-e frică stai acasă! Cum de fapt stă și astăzi. Pe Stoica frica îl trimite acasă, dar nu frica de lege, pentru că a făcut destule abuzuri până acum, ci frica de Popescu Constantin, asta îl trimite acasă!”, a concluzionat Chircu.

Vizionați materialul VIDEO de deasupra articolului, pentru descoperi indiferența unui primar față de cei care l-au ales.

Citit 3459 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 23:49
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…