FĂRĂ CAMPANIE PSD, ÎN ORȘOVA PRIMARULUI PSD

Municipiul Orșova deține, în urma alegerilor locale din data de 5 iunie 2016, un primar PSD, care este și președinte al Organizației Municipale Orșova. Mai mult, în consiliul local, PSD-ul primarului Marius Stoica are alianță cu ALDE, iar primarul este într-un permanent conflict cu PNL și PND. Cu toate acestea, surprinzător sau nu, PSD nu are parte de campanie electorală la Orșova, în timp ce PNL și ALDE are parte.


Înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie, în Orșova circulau o serie de zvonuri ce păreau, la prima vedere, neverosimile. Mai exact, unii vorbeau despre o implicare a primarului Stoica în campania candidaților PNL, în timp ce alții spuneau că, dimpotrivă, primarul nu-i va ajuta pe candidații PNL, ci îi va ajuta pe cei de la ALDE. În orice caz, un singur lucru era cert la debutul campaniei electorale și anume o neimplicare a primarului Marius Stoica, în calitatea sa de președinte el PSD Orșova, în campania PSD de la Orșova.

Zvonurile par să se confirme acum după ce a trecut deja o săptămână de la debutul campaniei electorale. Din Orșova sosesc tot mai multe informații potrivit cărora organizația PSD condusă de primarul Stoica nu dă doi bani pe campania propriului partid și că, dimpotrivă, ar ajuta campania PNL. Se vorbește chiar de discuții prealabile cu liderii PNL, dar și de faptul că primarul ar prefera să-i sprijine pe adversarii PSD, deoarece, printre altele, ar fi nemulțumit de faptul că propriul partid nu l-ar fi sprijinit suficient atunci când a rămas fără majoritate în Consiliul Local.

În principiu, modul în care PSD nu controlează campania electorală într-un municipiu în care are primar, este destul de ciudat și poate fi rezultatul unor combinații destul de obscure ce vor ieși la iveală, cel mai probabil, abia după alegerile din 11 decembrie 2016. Dincolo de zvonuri, cel puțin două situații concrete arată dezinteresul primarului Stoica și al organizației social democrate de la Orșova, față de campania electorală a PSD.

Una dintre situații s-a consumat pe 12 noiembrie 2016 când, sosit în campanie la Orșova, candidatul PSD Mehedinți pentru Senatul României, de pe primul loc al listei de candidați, Liviu Mazilu, nu a fost primit de nimeni din organizația locală a PSD și nici de primarul Stoica, cel care conduce organizația municipală. În mod normal, în toate campaniile pe care oamenii le-au văzut în ultimii ani, candidații PSD au fost promovați de primarii PSD și însoțiți de aceștia, cu mare fast, în campania de pe raza administrativă a primăriei în care exista primar PSD. Primarii au fost și vor rămâne cea mai prețioasă zestre a unui partid politic, în campaniile electorale, cu atât mai mult când vorbim de primarii PSD, partid cu structuri locale foarte puternice și cu primari care s-au dovedit întotdeauna adevărate mașinării electorale.

Cea de-a doua situație este reflectată chiar în zonele special amenajate de municipalitate pentru afișaj electoral. De pe cele două panouri cilindrice de afișaj, afișele candidaților PSD lipsesc cu desăvârșire, în timp ce afișele candidaților PNL și ALDE sunt lipite din abundență. Se poate vedea acest lucru și în fotografiile pe care le-am primit de la cititori.

Citit 2123 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016 21:36
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…