PRIMĂRIA ORȘOVA S-A PRICOPSIT CU O AMENDĂ DE MEDIU?

Primăria Municipiului Orșova ar fi încasat de curând o amendă consistentă de la Garda Națională de Mediu, în urma unui control efectuat în municipiu. Până acum, nimeni nu vorbește nimic despre această amendă, însă cuantumul ei ar fi de 100.000 lei (un miliard de lei vechi). Vom afla care este motivul acestei posibile amenzi și, mai ales, cine o va plăti!

Controalele comisarilor de la Garda Națională de Mediu s-au întețit pe raza municipiului Orșova și au devenit tot mai drastice. Ceea ce promitea, pe 12 august 2016, la Severin, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Trif, începe să prindă contur, mai ales că problemele de mediu sunt tot mai grave la Orșova. Pe data de 1 septembrie 2016, Consiliul Local Orșova a reziliat contractul de concesiune a serviciului de salubrizare, încheiat cu FLORICOLA SA, în anul 2006, iar din 6 octombrie 2016, primarul Orșovei, Marius Stoica, trebuia să pună în aplicare Hotărârea Consiliului Local și, fie să aducă la Orșova un nou operator, fie să înființeze, la nivelul municipalității, un serviciu propriu. Din păcate, primarul refuză să pună în aplicare HCL, lucru inadmisibil, în lumina prevederilor Legii 215/2001, actualizată, Legea administrației publice locale și pretinde că HCL este ilegală. Primarul așteaptă acum un imaginar și imposibil aviz de legalitate din partea prefectului de Mehedinți, precum și un răspuns la imaginara stare de ilegalitate pe care a descoperit-o.

În tot acest timp, FLORICOLA SA prestează din nou serviciul de salubrizare și încă nu știe nimeni cum a reușit primarul să prelungească contractul cu acest operator privat. O stare gravă de secretomanie domnește la Primăria Orșova și cam toate adresele sosite aici, fie că sunt adresate secretarului UAT, fie că vin pe adresa Consiliului Local sau a primarului, sunt stocate de primar și ținute sub cheie.

Ultima ispravă a bravului primar de Orșova ar fi o amendă în valoare de 100.000 de lei primită de la Garda Națională de Mediu, în urma controlului efectuat săptămâna trecută. Încă nu se știu date suplimentare despre amendă, primarul nu suflă o vorbă, dar în cazul în care există, ea va afecta serios bugetul local. Este o sumă similară, de exemplu, cu cea alocată pentru realizarea de studii în vederea atragerii fondurilor europene și o sumă mare, în condițiile în care Orșova este la pământ din cam toate punctele de vedere.

Mai mulți consilieri municipali ne-au declarat că vor cere explicații primarului despre această amendă și că ea ar putea să fie imputată primarului, dacă se va dovedi că primarul se face vinovat de provocarea situației care a dus la aplicarea acestei amenzi.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE DESPRE ACEASTĂ AMENDĂ, IMEDIAT CE VOM AFLA TOATE DETALIILE!

Citit 2907 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2016 14:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…