PRIMARUL CU LENTILE DE CONTACT SE REVOLTĂ

Primarul municipiului Orșova, Marius Simion Stoica, singurul edil mehedințean care își asortează culoarea ochilor cu costumele, a mers peste președintele PSD Mehedinți și al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, pentru a-l certa că nu l-ar sprijini îndeajuns și nu i-ar cânta în strună suficient. De tupeul primarului s-ar fi speriat chiar și propriii săi membri marcanți din Organizația Orșova.

Sătul de toate umilințele posibile, de lipsa de sprijin în interpretarea proprie pe care o dă legilor administrației publice locale și de faptul că nu mai are o majoritate cu care să toarne bani cu nemiluita în serviciile publice locale de la Orșova, primarul Orșovei, Marius Simion Stoica, s-a decis să ia taurul de coarne (sau mâțul de coadă) și să îi ceară socoteală chiar șefului său pe linie de partid, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu. Simțindu-se lider de lider, Stoica i-ar fi reproșat lui Aladin Georgescu faptul că nu îl sprijină cu nimic la Orșova și că nu ar fi avut nicio reacție atunci când doi consilieri PSD au fost declarați incompatibili și au rămas fără mandate. La întâlnire ar fi participat, așa se spune, și consilierul PSD, Petre Pătășanu.

Nu știm dacă domnul primar confundă epocile și nici dacă o fi ales lentilele de contact potrivite, dar știm sigur că Aladin Georgescu nu are nicio vină că dumnealui, Stoica Marius Simion, a pus pe lista de consilieri eligibili, persoane despre care știa că sunt vulnerabile și fără de care poate să rămână oricând, nu pentru ca așa a vrut cineva anume, ci pentru că așa spune legea. De altfel, tot Stoica este și cel care în loc să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local, își dă cu părerea asupra legalității acestora și emite judecăți de valoare cu privire la legea administrației publice locale.

Spre exemplu, interpretând legea, Stoica le scria, pe la începutul lunii septembrie 2016, consilierilor locali despre faptul că a auzit el că prefectul ar fi spus ceva la o televiziune locală și s-a gândit să ia act de ceea ce auzise că ar fi spus prefectul. „Auzind de intervenția prefectului județului Mehedinți, în emisiunea televizată din seara zilei de 05.09.2016, pe această cale aducându-mi la cunoștință despre obligațiile Primarului (n.n.: cu „P” mare, ca la substantivele proprii!) de a asigura serviciile publice comunitare în municipiul Orșova, consider că era util de a fi fost adus la cunoștință și celor doi membri ai Consiliului Local Orșova aceleași prevederi legale, astfel cum ele sunt cuprinse în art. 61, alin. 5 și art. 63, alin. 5, din Legea 215/2001, a administrației publice locale, conform cărora Primarul este conducătorul serviciilor publice și ia măsuri pentru organizarea executării și executarea în concret a serviciilor publice de interes local”, scrie Marius Stoica într-o adresă către consilieri.

Cam tot așa, după ureche, primarul nostru, cel care poartă lentile de contact ce se asortează, de obicei cu costumul deschis la culoare îmbrăcat, ar fi mers și peste Aladin Georgescu să îl ia la rost și chiar i-ar fi spus că dacă nu își bagă mințile în cap, atunci va lua organizația de la Orșova și va merge cu ea peste Dragnea la București. Dacă nici Dragnea nu își va băga mințile în cap, atunci Stoica va pleca din partid cu toată organizația! Am înțeles, tot pe surse, că Aladin Georgescu nu prea s-a speriat, adică, de fapt, nu s-a speriat deloc.

Ca să vedeți cum stă treaba dom’ primar

1) Primarul se scrie, în interiorul unei fraze, cu „p” mic, pentru că este substantiv comun, nu e substantiv propriu! Substantiv propriu este Marius Stoica, se exemplu!

2) Legea 215/2001 spune cu totul altceva decât ce spui matale acolo. Articolul 61, alin. 5) spune, într-adevăr, că „primarul conduce serviciile publice locale”, dar, mare atenție! La articolul 63, alineatul 5), litera a), zice așa: „primarul coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local”, iar la litera c), că „ia măsuri pentru organizarea executării şi executarea în concret a activităţilor de la litera a”. Cu alte cuvinte, ca să pricepeți, domnule primar: Primarul, adică matale, coordonează serviciile publice doar dacă ele sunt în subordinea municipalității, ca servicii proprii! În condițiile de la Orșova, serviciile publice de care vorbiți sunt coordonate de FLORICOLA, nu de primar, pentru că i-au fost concesionate acum 10 ani. Mai mult, măsurile de care vorbiți trebuiesc luate prin punerea în aplicare a HCL care au reziliat contractele și găsirea unei noi soluții, fie că este un alt operator, fie că se preiau în subordinea Consiliului Local. Doar după ce aceste demersuri sunt făcute și numai dacă le luați de la FLORICOLA, serviciile pot ajunge în situația în care dumneavoastră să luați măsuri pentru executarea lor în concret.

3) Președintele Consiliului Județean Mehedinți și prefectul județului Mehedinți nu sunt la dispoziția dumneavoastră, cu atât mai mult șeful PSD Mehedinți, ci situația stă cam invers!

4) Primarul nu este DUMNEZEU într-o unitate administrativ teritorială, el este zero barat fără Consiliu Local și fără aprobarea acestui for legislativ. Primarul are atribuții limitate, confințite special de lege, pentru a nu se transforma în dictator.

Citit 3113 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2016 00:34
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…