Ședință istorică la Consiliul Local al municipiului Orșova. Liderul grupului de consilieri PSD – ALDE – PNȚCD, fidel primarului PSD Marius Stoica, a votat, ieri, împotriva alocării de fonduri către operatorul FLORICOLA SA. Alături de Petre Pătășanu, împotriva FLORICOLA au mai votat, alături de grupul PNL – PND, viceprimarul Orșovei – Aurelian Trușcă, consilierul PSD – Mariana Bijan și consilierul ALDE – Daniela Ciuvercă.


Primarul PSD al Orșovei, Marius Stoica, este din ce în ce mai singur în propriul partid. Oamenii săi au început să realizeze greșelile făcute în administrația locală. Ședința ordinară de Consiliul Local de la Orșova, din data de 29 august 2016 a fost una cu adevărat istorică. Pentru prima oară în ultimul deceniu, de când FLORICOLA SA, operatorul care a concesionat serviciile publice de salubrizare și apă-canal din municipiu, primește alocații bugetare consistente, robinetul banilor publici a fost închis pentru această firmă, confruntată în prezent cu mari probleme de mediu în gestionarea acestor servicii. După ce primarul municipiului Orșova, Marius Simion Stoica, a inițiat un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului local, ca urmare a repartizării unor fonduri din sume defalcate din TVA pentru cheltuieli descentralizate și cote defalcate din impozitul pe venit, în care dorea să dea FLORICOLA nu mai puțin de 200.000 de lei, în ședința ordinară din 29 august 2016, consilierul municipal PNL Doinița Mariana Chircu a propus un amendament prin care suma de 160.000 de lei din porția dedicată FLORICOLA să meargă la fondul de rezervă al municipalității, golit cu numai o lună în urmă de primar, tot în beneficiul FLORICOLA.

Amendamentul doamnei consilier Chircu s-a bucurat de susținerea celor 8 consilieri de la PNL și PND, dar și de susținerea surprinzătoare a unor consilieri din grupul fidel primarului PSD Marius Stoica, grupul format din consilierii PSD, ALDE și PNȚCD. Petre Pătășanu (PSD), Mariana Bijan (PSD), viceprimarul Aurelian Trușcă (PNȚCD) și Daniela Ciuvercă (ALDE) au votat amendamentul lui Chircu. Situația, fără precedent, arată, în opinia autorului amendamentului, consilierul Doinița Mariana Chircu, faptul că din ce în ce mai mulți aleși locali ai orșovenilor, indiferent de culoarea lor politică, au început să conștientizeze faptul că mandatul dat de cetățeni este o responsabilitate majoră și că bugetul local nu trebuie risipit pe activități care nu aduc în realitate beneficii orșovenilor, ci doar operatorului privat.

Amintim faptul că municipiul Orșova a primit de Ministerul Finanțelor suma de 367.000 de lei (167.000 de lei din sume defalcate din TVA și 200.000 de lei din cote defalcate din impozitul pe venit), bani din care, în opinia primarului Stoica, 167.000 de lei trebuiau să meargă pentru salariile profesorilor din Orșova, iar 200.000 de lei trebuia să meargă pentru îndoparea FLORICOLA. În urma votului din Consiliul Local, consilierii PNL și PND au dat 167.000 de lei către cadrele didactice, 160.000 de lei la fondul de rezervă și 40.000 de lei pentru proiectele „Nunta de aur” și „Ziua majoratului”.

Citit 3150 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 12:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…