IMAGINI ȘOCANTE! Mai multe filmări trimise la redacție de un orșovean arată dezastrul produs asupra mediului către firma care a concesionat serviciile de salubrizare și apă-canal de la municipalitatea din Orșova și care distruge mediul fără milă. Dejecții deversate direct în Dunăre, deșeuri aruncate în albia unui pârău din Parcul Național Porțile de Fier, lipsa stației de epurare a apelor uzate, sunt doar câteva din nenorocirile filmate la Orșova în primăvara acestui an.

 

În zilele următoare, o comisie stabilită de Consiliul Local Orșova va verifica modul în care operatorul privat își respectă contractul cu municipalitatea și cum respectă normele de mediu. Imaginile video trimise la redacție de către un orșovean căruia îi vom proteja identitatea arată tupeul și iresponsabilitatea cu care este maltratat mediul înconjurător de către o firmă care primește bani grei de la Primăria Orșova pentru a presta servicii de salubrizare și apă-canal orșovenilor. Imaginile au fost filmate în lunile martie și aprilie 2016.

În loc să ducă deșeurile colectate nu selectiv, ci la grămadă, la depozitul ecologic de deșeuri BRANTNER, de la Halânga, FLORICOLA SA le-a aruncat, cu zecile de tone, până la mijlocul acestui an, într-o groapă neconformă, închisă din anul 2009, în albia pârâului Crivița, pe teritoriul Parcului Național Porțile de Fier. Mai mult, în filmări se poate vedea cum dejecțiile sunt aruncate direct în Golful Cerna, format de Dunăre în dreptul municipiului Orșova. Fără a se folosi nicio stație de epurare, apele uzate din zona Coramnic curg împuțite direct pe malul râului Cerna, de unde ajung tot în Dunăre.

În tot acest timp, municipalitatea pare oarbă și surdă și îndoapă cu bani firma căreia, cu 10 ani în urmă, pe vremea primarului Constantin Negulescu, i-a concesionat cu multă ușurință serviciile publice de salubrizare și apă-canal. Nici autoritățile județene și naționale de mediu nu văd dezastrul comis pe bani publici. Ba, mai mult, comisarul șef al Gărzii de Mediu Mehedinți, Cătălin Tutilescu, afirmă public, de față cu comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu și cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, că deși a văzut filmul în care mașina FLORICOLA descarcă deșeuri în vechea groapă de gunoi, încă nu i-a prins în flagrant: „Groapa este din 2009 închisă. Au apărut niște imagini cu o autoutilitară a lor care a deversat acolo, în acest moment noi, Garda Națională, nu i-am prins la fața locului, dar efectuăm, încontinuu, împreună și cu poliția din Orșova, efectuăm controale periodice, sperăm să prindem acel operator când deversează gunoaie ilegal”.

Priviți cum este mutilat mediul înconjurător la Orșova, sub privirile îngăduitoare ale autorităților!

Citit 4874 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 23:42
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…