(VIDEO) În perioada 10 – 12 august 2016, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer, însoțită de o delegație din care făceau parte secretari de stat și șefii naționali de la Garda de Mediu, Apele Române și ROMSILVA, au vizitat județul Mehedinți. Deși li s-au explicat cum se poluează mediul la Orșova, pe bani publici, oficialii au promis că vor lua măsuri, dar au plecat și au uitat.


Situația dramatică de la Orșova, unde firma care deține în concesiune serviciile publice de salubrizare și apă-canal, FLORICOLA SA, poluează apele Dunării și folosea groapa de gunoi neconformă, închisă oficial din anul 2009, pentru a depozita deșeurile adunate din Orșova, deși primea bani grei de la municipalitate pentru a le transporta la groapa ecologică de la Halânga, a fost adusă la cunoștința ministrului Mediului și a comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Trif. Aceștia au promis solemn că vor trimite controale la Orșova, dar de atunci au trecut două săptămâni și nimeni nu ia nicio măsură.

Din contră, operatorul FLORICOLA SA nu și-a pierdut autorizația de mediu după un control în care au fost descoperite grave deficiențe.

Urmăriți filmul conferinței de presă în care comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Trif, a promis că va trimite un control la Orșova și în care ministrul Mediului și-a exprimat îngrijorarea față de situația de la Orșova. De asemenea, veți vedea, tot aici, cum comisarul șef al Gărzii de Mediu Mehedinți, Cătălin Tutilescu, a explicat faptul că știe exact cine deversa gunoi în groapa neconformă, dar pentru că nu l-a prins asupra faptului, îl tot caută pe operator, cu Poliția din Orșova, iar când o să îl prindă, o să vadă el ce va păți!

Citit 6801 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2016 17:22
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…