Primarul inculpat de la Orșova a mai primit o amânare

Luni, 9 noiembrie 2020, primarul inculpat Stoica Marius Simion, acuzat de șase infracțiuni de fals, delapidare și uz de fals, s-a prezentat din nou în fața instanței penale a Tribunalului Mehedinți. De această dată nu a venit singur, ci însoțit de o parte din martori, printre care și cel care l-a denunțat, Vasile Nichescu. Reporterii noștri i-au surprins de dimineață, așteptând în curtea Tribunalului.

Se trage de timp la maximum în cauza penală care l-ar putea trimite pe penalul primar al Orșovei, Marius Stoica, direct la pușcărie. De fapt nu s-au audiat încă toți martorii, deoarece trei dintre cei citați pe data de 9 noiembrie nu s-au prezentat. Tehnic vorbind, martorii citați în orice proces penal sunt obligați să se prezinte, dar ei pot trage de timp până când instanța dispune aducerea lor cu mandat. Astfel, din cei 9 martori citați în data de 9 noiembrie 2020, s-au prezentat un număr de 6. Patru dintre martorii prezenți sunt funcționari ai Primăriei Orșova. S-a mai prezentat ca martor soția primarului, Ana Stoica și martorul denunțător Nichescu Vasile, care a fost adus cu mandat.

Practic mai sunt doar trei martori de audiat, mai exact: Costina Blidaru, Areta Tauru și reprezentantul service-ului din Timișoara, Grecu Ion Lucian. Toți acești trei absenți nemotivat din instanță au fost citați din nou cu mandate de aducere pentru data de 7 decembrie 2020.

Cum pe data de 7 decembrie 2020, când a fost dat următorul termen, cei trei martori nu mai au niciun motiv să lipsească și, mai mult, vor fi aduși cu poliția sau riscă amenzi usturătoare dacă nici poliția nu îi convinge să vină, putem spune că la această dată instanța va rămâne în pronunțare. De aici și până la condamnarea inculpatului primar nu mai e decât un pas.

Infracțiunile

Art. 295, Cod Penal, alineatul(1): „Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Art. 321, alineatul (1): „Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Art. 323, Cod Penal, alineatul (1): „Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”.

Art. 38, Cod Penal, alineatul (1): „Există concurs real de infracțiuni când două sau mai multe infracțiuni au fost săvârșite de aceeași persoană, prin acțiuni sau inacțiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Există concurs real de infracțiuni și atunci când una dintre infracțiuni a fost comisă pentru săvârșirea sau ascunderea altei infracțiuni”.

Citit 2549 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 18:33
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…