Aladin Georgescu: „NE PASĂ DE SĂNĂTATEA MEHEDINȚENILOR!”

„AM ELABORAT PROIECTUL PENTRU ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE ÎN VEDEREA ACHIZIȚIEI DE APARATURĂ ȘI ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE PENTRU SPITALUL DIN ORȘOVA”.

„Așa cum v-am arătat de mai multe ori, la Consiliul Județean Mehedinți am dezvoltat și dezvoltăm în continuare o politică integrată de îmbunătățire a infrastructurii şi a calității serviciilor sociale si de sănătate. Limitarea crizei generată de răspândirea COVID 19 a fost o prioritate a mea și a Consiliului Județean Mehedinți și de fiecare dată am răspuns afirmativ, fără ezitare, atunci când s-a ivit posibilitatea atragerii de fonduri pentru acest domeniu.

În cursul zilei de joi, 3 septembrie, s-a depus o cerere de finanțare în vederea dotării cu echipamente și aparatură specifice intervenției în cazul persoanelor infectate cu noul Coronavirus, dotarea cu echipamente de protecție și asigurarea materialelor de curățenie și igienizare, în valoare de 14.784.141,88 lei.

Spitalul Municipal Orșova, partener al Consiliului Județean Mehedinți în acest proiect, își va îmbunătăți capacitatea de răspuns la criza COVID-19. Totodată, prin achiziționarea de echipamente si materiale de protecție si igienizare, cei doi parteneri participă direct la limitarea și prevenirea infecției cu COVID-19, protejarea sănătății cetățenilor.

Trebuie spus că demersurile pentru depunerea acestui proiect au început în urmă cu trei luni, când Consiliul Județean Mehedinți a informat Spitalul Orșova cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru aparatură și echipamente de protecție. Manager al Spitalului Municipal Orșova era, la vremea respectivă, doamna Mihaela Marioara Stoichină. Ulterior, Consiliul Județean Mehedinți a inițiat propunerea de parteneriat și a acordat sprijin managerial pentru elaborarea cererii de finanțare. Am transmis ghidul aplicantului și anexele la cererea de finanțare reprezentanților Spitalului Municipal Orșova prin email.

Am întocmit documentația, iar acordul de parteneriat a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Nr. 52/30.06.2020. Personalul specializat din cadrul Consiliului Județean a acordat sprijin Spitalului Municipal Orșova în operarea platformei MySMIS și, astfel, a fost posibil să fie depusă cererea de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Din bugetul total, Spitalului Municipal Orșova ii revin 13.938.178,52 lei, respectiv 9.847.765,40 lei pentru dotarea cu aparatură și echipamente pentru asigurarea accesului la tratament adecvat al bolnavilor infectați cu COVID-19, iar 845.963,36 lei reprezintă bugetul gestionat de UAT Județul Mehedinți, destinat achiziției de materiale sanitare si substanțe dezinfectante/igienizare.

Faptul că acum vin unii și alții să spună că le pasă de sănătatea orșovenilor și că ei s-au preocupat de aplicarea pentru atragerea fondurilor europene, nu este decât o fanfaronadă justificată doar de campania electorală și de păcălire a oamenilor, moduri absolut josnice prin care cred că pot atrage voturile. Actualul manager al Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican, a venit în funcție când proiectul era deja făcut, iar primarul Stoica s-a băgat în poveste fără să fi avut vreo legătură cu vreun demers.

Sănătate multă tuturor!”

Citit 1007 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…