SCANDAL: ORȘOVENII, SPERIAȚI CĂ SPITALUL LOR VA DEVENI CENTRU SUPORT COVID 19

Scandal fără precedent la Orșova! Zvonul că Spitalul Municipal din localitate va fi transformat în CENTRU SUPORT DESTINAT PACIENȚILOR BOLNAVI DE CORONAVIRUS a panicat orșovenii. Panica oamenilor a fost cu atât mai mare, cu cât s-a vorbit despre acceptul tacit al primarului Marius Stoica cu privire la acestă transformare. Între timp, Spitalul este închis, iar medicii demisionează. DSP Mehedinți spune: „Este în stadiul de discuție și se evaluează toate posibilitățile”.

O veste terifiantă a înspăimântat, în ultimele 24 de ore, orșovenii. Spitalul Municipal Orșova, spitalul lor curat și frumos, dotat și exploatat de medici de excepție, ar putea fi închis și transformat în Spital destinat exclusiv tratării pacienților infectați cu virusul ucigaș COVID 19. Teama că teribilul CORONAVIRUS ar putea ajunge în plin centru al municipiului i-a scos din minți pe orșoveni. Mai mult, ziaristul Alin Ghiciulescu a publicat pe rețeaua de socializare Facebook, mai multe intervenții live și mai multe documente, care veneau să accentueze faptul că zvonurile se apropie tot mai amenințător de realitate. În replică, postările lui Ghiciulescu au fost, în prima fază, persiflate de primarul Stoica, care initial l-a amenințat cu un proces și care a acreditat idea că el nu are niciun amestec.

Toată acestă nebunie se petrecea în ziua de joi, 26 martie 2020, iar scandalul s-a accentuat în asemenea hal, încât noaptea pare să fi fost una neagră și plină de coșmaruri pentru bietul primar derutat Marius Stoica. Asaltat de un scandal uriaș și conștient că își semnează singur condamnarea la linșare mediatică și electorală (asta în perspectiva unei viitoare candidaturi pentru cel de-al doilea mandat), Stoica s-a trezit în această dimineață cu gânduri mult mai roz, decât cele de ieri dimineață. Sau, cum spune românul, „I-a dat Dumnezeu mintea cea mai de pe urmă!”. Ca atare, primarul a trimis o adresă către Direcția de Sănătate Publică, în care își exprimă cu vehemență refuzul ferm de a accepta o transformare a Spitalului Municipal din perlă în coșmar.

DEMERSURI ALE PRIMARULUI CATRE DSP 

Iată adresa primarului către DSP Mehedinți:

„Stimată doamnă director, prin prezenta adresă vreau să vă comunic faptul ca Spitalul Municipal Orșova deservește mai multe localități limitrofe cum ar fi: Mehadia, Băile Herculane,Toplet, Eșelnița, Dubova, Svinița și Ilovița.

În contextul actual, al infectării a tot mai multe persoane cu virusul COVID-19, dar și raportat la faptul că, la momentul acesta, Spitalul Municipal Orșova nu are dotările necesare și nici medicii nu au echipamentul de protecție necesar, vă rog să faceți toate demersurile necesare pentru ca SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA să nu fie desemnat ca și spital care ar putea trata pacienții infectați cu virusul Covid-19.

Am rugămintea ca instituția pe care o conduceti, DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MEHEDINȚI, ca entitate responsabilă în realizarea politicilor și programelor naționale în domeniul sănătății să comunice MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII punctul de vedere al Autorității Publice Locale reprezentată de primar”.

Comentarii în jurul unei decizii controversate

În jurul acestei așa-zise decizii controversate, pe care primarul Stoica o neagă cu vehemență, spunând că nu el ar fi cel care ar decide o eventuală transformare a spitalului, circulă tot felul de supoziții, ce să vezi, nimic nou, cu caracter politic și electoral. Nu le vom detalia aici și nici nu vom întări idea că Marius Stoica, refuzat deja de PSD, își caută partid pentru viitoarea candidatură. Nu aș vrea să fac politică, în aceste vremuri cumplite.

Surse de la fața locului, care au dorit să își păstreze anonimatul, din motive lesne de înțeles, spun că, la momentul la care vorbim, Spitalul Municipal ar fi închis. Contactat telefonic, primarul Marius Stoica precizează că spitalul nu este închis, dar asigură doar cazurile de urgență, iar unii pacienți au fost externați, potrivit unui Ordin al Ministrului Sănătății, aplicabil tuturor spitalelor din țară.

Cert este, însă, faptul că nu mai puțin de 5 medici buni din Spitalul Municipal Orșova ar fi demisionat, pe fondul acestui scandal fără precedent. Oamenii sunt în continuare speriați și nu sunt foarte convinși că grozăvia nu se va întâmpla. Primarul nu recunoaște acest număr de 5 și susține că doau un singur medic a demisionat.

Surse guvernamentale precizează, totuși, că ar putea apărea o decizie luată exclusiv la nivelul Ministerului Sănătății, ca mai multe spitale din România să devină centre suport pentru tratarea pacienților infectați cu CORONAVIRUS. Nicio decizie de acest fel nu a fost, însă, luată până acum. Spitalul Municipal din Orșova ar putea fi însă pe o astfel de „listă neagră”, dacă acestă decizie de extremă urgență s-ar lua.

Ce i s-ar putea reproșa primarului Marius Stoica? Poate doar faptul că nu a luat o atitudine fermă, din prima secundă în care a aflat de această posibilitate ca Spitalul Municipal Orșova să devină centru suport. Practic, până în această dimineață, Stoica nu s-a opus atât de vehement. Contactat telefonic, Marius Stoica spune, totuși, că nu depinde de el, iar dacă, în cel mai negru scenariu, spitalul va deveni unul suport pentru tratarea infectaților, nimeni de la nivel guvernamental nu se va împiedica de el, adică nimeni nu îi va cere părerea. Ceea ce poate și trebuie să facă Stoica este, însă, luarea unei atitudini cât se poate de fermă. Asta dacă poate, dacă vrea sau dacă interesele de moment îl lasă!

ULTIMA ORĂ: DSP CONFIRMĂ O SINGURĂ DEMISIE, NU 5! DSP MAI RECUNOAȘTE CĂ EXISTĂ O DISCUȚIE CU PRIVIRE LA SPITAL

Primarul Orșovei a revenit cu un nou telefon și a precizat: „Am discutat telefonic cu directorul DSP Mehedinți, care mi-a spus că spitalul nu este închis, se asigură doar urgențele, iar la ei nu este înregistrată decât o singură demisie, cea a doamnei doctor Mărgan”.

Iată și punctul de vedere oficial al DSP Mehedinți: „Nu este nimic stabilit, este în stadiul de discuție și se evaluează toate posibilitățile”

Citit 3489 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 13:56
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…