Spitalul Municipal din Orșova ar butea beneficia, în anii următori de o reabilitare termică a întregii clădiri. Costurile unei astfel de lucrări complexe se ridică la peste 600 de mii de euro, iar banii pot veni prin finanțare europeană. Managerul Spitalului din Orșova a dezvăluit, la Emisiunea Realitatea zilei, faptul că Primăria Orșova a depus deja o cerere de finanțare în acest sens.

Un proiect de 600 de mii de euro va fi depus de municipalitatea din Orșova pentru reabilitarea termică a tuturor corpurilor de clădire de la Spitalul municipal din localitate. Informația a fost făcută publică chiar de managerul Spitalului Municipal, Adrian Cican, în timpul emisiunii „Realitatea zilei”, difuzată de postul nostru de televiziune, pe 16 aprilie a. c. Este doar primul pas făcut de Primăria Orșova pentru a îmbunătăți și moderniza infrastructura din sănătate și educație. Cofinanțarea va fi asigurată, după aprobarea proiectului, de către municipalitate, cu ajutorul unui împrumut făcut la Trezorerie. Cu această ocazie, prin împrumutul contractat se va asigura și finanțarea unor instituții de învățământ din orașul de la malul Golfului Cerna.

Spitalul Municipal din Orșova are șanse reale de a fi modernizat și dotat cu aparatură performantă după ce în beneficiul lui s-au depus mai multe cereri de finanțare. Ne referim aici la proiectul de un milion de euro pe programul transfrontalier România – Serbia, la proiectul de un milion de euro pe finanțarea Băncii Mondiale și la acesta de reabilitare termică.

Citit 4776 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2018 23:13
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…