Spitalul Municipal din Orşova va primi finanţare! În urma contractului cu un operatorul de telecomunicaţii TELEKOM ROMANIA, Spitalul va beneficia de 20.000 de euro, sumă care va fi folosită pentru achiziţionarea unui sistem control-acces. Iniţiativa are scopul de a contribui la scăderea numărului de infecţii nosocomiale, prin limitarea accesului în unitate. De asemenea, a fost dezbătut şi proiectul transfrontalier România-Serbia, cu spitalul din Kladovo, depus astăzi, la Timişoara.

Prima conferință de presă din acest an, organizată de conducerea Spitalului Municipal Orșova, a adus vești bune pentru unitatea medicală și pentru o nouă îmbunătățire a performanțelor acesteia. În primul rând, Spitalul a semnat un contract de finanțare cu cel mai mare operator de telecomunicații din România, TELEKOM, în urma căruia operatorul va investi nu mai puțin de 20.000 de euro pentru instalarea unui sistem control-acces în unitate, prin intermediul acestui sistem sofisticat, accesul în unitate va fi mai bine controlat și se vor evita infecțiile nosocomiale.

De asemenea, astăzi, 12 aprilie 2018, la Timișoara, managerul spitalului municipal, Adrian Cican, va depune o cerere de finanțare pentru cel mai îndrăzneț și mai complex proiect pe Programul Operațional Transfrontalier România – Serbia. Proiectul se va derula în parteneriat cu Spitalul Municipal din Kladovo și, dacă va fi aprobat, Spitalul Municipal din Orșova va deveni cea de-a șasea clinică din țara noastră, care va beneficia de telemedicină preventivă. Totodată, Spitalul va fi dotat cu mijloace de transport al bolnavilor din județele Caraș-Severin și Mehedinți.

La conferință a participat și primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, care a afirmat că o să sprijine în continuare spitalul, pentru a putea oferi orșovenilor cele mai bune condiții, dar și servicii medicale de cea mai bună calitate.

Cei doi reprezentanți ai TELEKOM ROMANIA, care au participat la conferinta de presă, Angelo Schinderman – manager zonal și Elena Coricovac – director de vânzări pentru Mehedinți, s-au arătat încântați de acest proiect și au precizat că vor continua să sprijine spitalul cu tot ce pot.

Așadar, vești bune pentru sectorul medical din Orșova, având în vedere numerosele proiecte care se derulează și care urmează să fie implementate, pentru a aduce unitatea spitalicească în elita medicinii românești. Astfel, atât locuitorii din Orșova, cât și cei din zonele limitrofe orașului, vor beneficia de cele mai bune condiții.

Pentru a viziona, integral, prima parte a conferinței de presă, CLICK AICI!

Pentru a viziona, integral, a doua parte a conferinței de presă, CLICK AICI!

Citit 2075 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 11:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…