PIXUL INTELIGENT: SCRIE SINGUR!

Câțiva IT-iști din Timișoara au inventat un pix care scrie singur. Cu această invenție inedită, doar dictezi textul, iar pixul îl scrie imediat.

DIGI 24 Timișoara a vorbit cu programatorul Remus Tomșa, care a explicat cum funcționează minunea: „Două motoare controlate de un mic computer, am folosit un program open source pentru conversia fișierelor într-un format înțeles de program și transmisibil către motoare”.

Un alt programator, Claudiu Dungă – designer, declară pentru DIGI24 Timișoara: „Și pe profesorii old school cred că îi va interesa. Poți să desenezi grafice de funcții pe tablă la ora de matematică, poți să desenzi formule chimice la chimie la limba română scrii citate celebre pe tablă”.

Din momentul în care primește comanda, în funcție de viteza și puterea motoarelor, pixul poate scrie o propoziție chiar și în două minute.

Dacă va fi produs în serie, pixul care scrie singur ar urma să coste aproximativ 30 de lei, spun IT-știi din vestul țării.

Citit 1953 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 19:02
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: Top 3 aplicații de casino pentru mobil »
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…