Unul dintre cele mai sinistre tronsoane de drum județean care face legătura între Strehaia și comuna Grozești, continuând până la limita cu județul Gorj, va fi în sfârșit asfaltat. Vestea a venit miercuri seara, chiar de la președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. La Grozești, în prezența primarului comunei și a constructorului, a fost semnat contractul.

Sunt mai bine de 10 ani de când locuitorii comunei Grozești așteaptă cu înfrigurare ca asfaltul să vină și pe drumul județean ce le traversează comuna și satele arondate. Din păcate, zona a rămas mai tot timpul izolată, iar distanța dintre Grozești și Strehaia a fost mereu greu de străbătut, datorită drumului neasfaltat. Tot acest coșmar este pe cale să ia sfârșit după ce a fost semnat contractul de execuție a tronsonului de 26 de kilometri. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare tronsonului ce face parte dintr-un amplu proiect cu finanțare europeană a nu mai puțin de 112 kilomnetri de drum strategic. Evenimentul, considerat unul istoric, a avut loc în Căminul Cultural din Grozești, în prezența primarului comunei, a reprezentanților constructorului, dar și a zeci de localnici.

„Este un moment important pentru mine întrucât acesta este cel mai amplu proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Mehedinți din ultimii 30 de ani, la care s-a muncit foarte mult la Consiliul Județean și iată, lucrurile se concretizează. Locuitorii din zonă și cei care tranzitează această porțiune știu cât de importantă este investiția. Drumul nu a fost niciodată asfaltat și este brăzdat de gropi care făceau foarte dificilă circulația. Le-am promis oamenilor din Grozești că vom asfalta acest drum iar lucrările încep în perioada următoare. La semnarea contractului a fost prezent primarul comunei Grozești, domnul Gheorghe Coman, domnia sa fiind foarte mulțumit că drumul va fi modernizat”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Contractul semnat astăzi se referă la execuția în termen de 36 luni a lucrărilor de modernizare a DJ607, pe tronsonul Strehaia (intersecție cu DN 67A) — Grozești — limita județ Gorj. Traseul drumului ce va fi modernizat traversează localitățile: Strehaia, Cârceni, Grozești, Șușița și Păsărani.

În perioada imediat următoare, se va semna contractul pentru execuția Lotului 1: DJ 562A: Gruia (intersecția cu DN 56C) — Pătulele — Cioroboreni — Vânjuleț Rogova (intersecția cu DN 56A) 25,793 km. Pentru celelalte trei loturi se face evaluarea ofertelor, iar contractele se vor semna imediat ce această procedură se va încheia.

Sunt drumuri foarte importante pentru toți locuitorii din județul Mehedinți, care traversează 12 comune și un oraș – Strehaia. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare de aproape 214 milioane lei.

Citit 1962 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 13:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…