CULMEA ADMINISTRAȚIEI: PROIECT IMPORTANT TRATAT CU FLIT DE PRIMARUL ORȘOVEI - „Să vină după Paște!”

Proiectul de hotărâre propus de Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Orșova, dar și ședința de îndată, în care trebuia să se ia atitudine împotriva transformării Spitalului Municipal în centru suport COVID 19, au fost tratate cu dispreț de primarul municipiului. Acesta a blocat depunerea documentelor la Registratura Consiliului Local. Întrebat când se poate depune proiectul, primarul a răspuns „după Paște”!

Primarul Orșovei continuă să uimească prin deciziile luate, de cele mai multe ori, sub imperiul propriilor frustrări electorale. Ultima ispravă este blocarea depunerii unui proiect de hotărâre al grupului de consilieri PSD din Consiliul Local și, implicit blocarea convocării unei ședințe de îndată. Consilierii nu au putut depune documentele, deoarece instituția era închisă. Contactat telefonic, primarul Marius Stoica a declarat că proiectul nu s-a putut depune, deoarece programul de lucru la Primărie este doar până la ora 12:00, datorită pandemiei de Coronavirus. Mai mult, Stoica s-a dezlănțuit și a spus că nu e nicio urgență, că acei consilieri pot depune, dacă vor, „după Paște”!

„Nu era nimeni la Primărie, pentru că programul de lucru s-a redus odată cu instituirea stării de urgență. Așa că PA!”, a spus primarul StoicaÎntrebat când mai pot consilierii să depună proiectul, primarul a răspuns, vizibil enervat: „După Paște! Să mai încerce! Ce, e urgență maximă, e vreo urgență? Ce treabă are Consiliul Local cu asta?”

Ce spune proiectul? Propunere de CENTRU COVID 19, Spitalul CFR din Severin

Proiectul celor 7 consilieri locali orșoveni (BIJAN MARIANA, CALEA IONEL, ENĂȘESCU ION, JIANU FLOREA, MACOVEI MITICĂ, PALAȘCA SORIN și PĂTĂȘANU PETRE) prevede, la articolul 1: „Se recomandă Guvernului României și Ministrului Sănătății, să nu transforme spitalul Municipiului Orșova în spital pilot pentru COVID 19”. De asemenea, consilierii semnatari ai proiectului au și ideea salvatoare: „Propunem spre analiză transformarea în spital pilot a spitalului CFR Dr. Tr. Severin, ce se află în subordinea Ministerului Transportului și în imediata vecinătate (500 m) a secției de boli infecțioase”.

În referatul de specialitate se mai arată: „Având în vedere solicitarea a foarte mulți cetăteni telefonic și verbal privind trasformarea spitalului in centrul pilot al virusului COVID 19 apărut în spațiul public am hotărât să luăm atitudine și ca atare am decis să convocăm Cosiliul Local în ședință de îndată pentru adoptarea unei hotărâri prin care ne împotrivim schimbării destinatiei spitalului în spital pilot. După zile întregi de incertitudine și de zvonuri, cetățenii au dreptul să-și spună punctul de vedere, prin intermediul aleșilor locali care îi reprezintă. (...). Ca atare, prin faptul că in judetul Mehedinti nu au fost decât trei cazuri ce au fost transportate la spitalul de boli infecțioase din Craiova, tocmai pentru că Spitalul Județean Mehedinți, ca și cel din Orșova, nu sunt specializate și nu au dotările necesare și nu sunt potrivite pentru un asemenea risc major. De aceea, se recomandă Ministrului Sănătății să ia în calcul spre analiză transformarea spitalui CFR Dr. Tr. Severin, acesta fiind în imediata apropiere a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Judetean Mehedinți, fiind în subordinea Guvernului României (Ministerul Transporturilor)”.

Consilierul local Mariana Bijan a declarat pentru jurnalmehedinti.ro: „Proiectul trebuia înregistrat, dar la poartă am fost oprită de paznici și mi s-a spus că s-a terminat programul cu publicul. Vom reveni mâine dimineață cu proiectul și vom cere ca ședința de îndată să fie ținută. Nu mi se pare normal ca, atunci când avem probleme urgente, să nu ne fie primite documentele”.

Citit 2495 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 18:48
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…