Imprimă această pagină
PRIMARUL PENAL AL ORȘOVEI, GARANTAT DE PRO ROMÂNIA, ÎN FAȚA INSTANȚEI

Marius Stoica, primarul penal al Orșovei, desemnat de PRO ROMÂNIA pentru a candida la alegerile din 27 septembrie 2020, s-a prezentat astăzi în fața instanței penale a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin pentru a da explicații la acuzațiile grave de delapidare, fals intelectual și uz de fals. Reporterii noștri l-au fotografiat destul de crispat în curtea Tribunalului Mehedinți. Procesul s-a amânat pentru data de 28 septembrie, prima zi în care, cel mai probabil, nu va mai fi primar!

De râsul lumii! Primarul Orșovei, Marius Stoica, mai nou garantat de PRO ROMÂNIA, s-a prezentat astăzi, în jurul orei 12:00, în fața instanței penale de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru a da socoteală, într-un dosar în care este acuzat că a falsificat niște ordine de deplasare, pentru umila sumă de 1.000 de lei. Reporterii noștri l-au fotografiat în curtea Tribunalului, în timp ce discuta cu un avocat și citea crispat câteva documente. Stoica era destul de speriat, așa cum se poate observa și din expresia feței, surprinsă în fotografii.

Nu știm ce o fi în mintea lui Stoica, dar sursele noastre spun că ar fi refuzat să își recunoască faptele, în fața instanței, deși, din rechizitoriul de la dosar, acestea par destul de evidente.

Marius Stoica a încercat, la un moment dat (Dosar 1281/54/2019, Curtea de Apel Craiova) să ceară strămutarea procesului de la Severin, dar instanța de apel i-a respins cererea.

Astăzi a avut loc, practic, primul termen al procesului din dosarul penal 573/274/2019, la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, având în vedere că la termenele din 16 martie 2020 și 11 mai 2020, procesele s-au amânat datorită pandemiei de COVID-19. Primarul a ajuns la instanță cu puțin timp înainte de ora 12:00 și a zăbovit preț de peste 20 de minute în curtea Tribunalului, unde a fost fotografiat, discutând cu un avocat. Pe fața lui se putea observa, însă, cu ușurință, o crispare totală. Nici nu e de mirare! Pentru fapta sa, Marius Stoica, omul garantat de PRO ROMÂNIA, partidul penalilor din Mehedinți, riscă peste 3 ani de închisoare cu executare.

Iată ce s-a consemnat pe portalul instanțelor de judecată la ședința de azi: „Ora estimata: 11:50; Complet: Penal 2; Tip solutie: Amână cauza; Soluția pe scurt: Amână cauza la data de 28.09.2020, ora 10.00. Dispune emiterea unei adrese către IPJ Mehedinţi pentru a comunica cazierul inculpatului. Document: Încheiere de şedinţă 06.07.2020”.

Mai exact, ca o ironie a sorții, Stoica are termen chiar a doua zi după alegeri, pe 28 septembrie 2020, în prima sa zi în care, după toate probabilitățile și calculele, nu va mai fi primar.

Dosarul cu numărul 573/274/2019 are ca obiect delapidarea, prevăzută de articolul 295 CP, falsul intelectual, prevăzut de articolul 321 CP și uzul de fals, prevăzut de articolul 323 CP. În dosar, Marius Stoica apare în calitate de inculpat, parte vătămată fiind UAT Orșova. Vorbim, așadar, de un cumul de infracțiuni grave, pentru care pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

„Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată la articolul 295 din Noul Cod Penal.

Citit 3013 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 17:17
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…