Imprimă această pagină

Echipa de campanie a PMP Mehedinți și candidații Ion Cupă și Florin Gagea au discutat duminică cu cetățenii din Baia de Aramă și au pledat pentru respectarea credinței creștin ortodoxe a românilor, considerarea Bisericii ca partener al statului, în această perioadă de criză, precum și pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță.

Candidații PMP pentru Parlamentul României, Ion Cupă și Cătălin Vatamanu – Camera Deputaților și Florin Gagea – Senat, s-au aflat duminică într-un tur electoral la Baia de Aramă, unde au discutat cu cetățenii despre programul de guvernare al PMP, dar și despre două dintre problemele cele mai sensibile ale momentului, redeschiderea școlilor și respectarea valorilor creștine ale poporului român.

Echipa de campanie a făcut o vizită și în piața agroalimentară din orașul Baia de Aramă și a discutat cu producătorii despre politici coerente de încurajare a producției agricole românești și vânzarea de produse autohtone în piețele din județ.

PMP Mehedinți cere Guvernului sa evite măsurile disproporționate care să încalce libertatea de credință. Credincioșii trebuie respectați, iar Biserica trebuie sa fie un partener al statului, mai ales in astfel de perioade de crize sanitare.

„De asemenea PMP cere Guvernului redeschiderea în condiții de siguranță a școlilor. S-au investit atâția bani și în Mehedinți pentru a se asigura protecția elevilor și profesorilor, iar acum practic acești bani sunt risipiți. Mai bine de jumătate din copiii mehedințenilor nu au acces la educație în această perioadă, ceea ce e un lucru grav. Nu putem interzice accesul la viitor atâtor generații de copii români. E clar ca lumina zilei că închiderea școlilor a adus mai degrabă prejudicii decât beneficii”, susțin liderii PMP Mehedinți.

Deputatul PMP Ion Cupă, candidat pentru un nou mandat de deputat, din partea PMP Mehedinți a solicitat, din Baia de Aramă, Guvernului României și țină cont de românii au nevoie de două lucruri esențiale în această perioadă: respectarea tradițiilor populare, permiterea manifestării credinței strămoșești, dar și redeschiderea cât mai rapidă a școlilor.

„Românii au nevoie de lucruri esențiale în această perioadă a Sfintelor Sărbători de iarnă, trebuie lăsați să se manifeste în credință. În al doilea rând să se redeschidă cât mai rapid școlile, pentru că avem nevoie de educație și de credință. Am constatat că acestea sunt cele mai fierbinți solicitări ale oamenilor cu care discut în această perioadă”, a declarat deputatul PMP Ion Cupă.

„Am discutat despre infrastructură, despre dezvoltare economică și le oferim producătorilor din această zonă de munte a județului nostru tot sprijinul nostru. Am constat că oamenii ne primesc aici și peste tot cu bucurie și interes”, a precizat candidatul PMP pentru funcția de senator, Florin Gagea.

Citit 1348 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 15:11
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…