Imprimă această pagină
Șase cai frumoși, săltați de autorități

Supărare mare în sânul unei familii de rromi, din zona Walter Mărăcineanu! Severinenii au rămas fără animale, după ce autoritățile abilitate au organizat o nouă acțiune de control. Oamenii nu dețineau documente legale, pentru cabalinele ce au fost confiscate. Acțiunea a fost organizată de Direcția Sanitar-Veterinară. Oamenii foloseau cabalinele, de mult timp, pentru a-și câștiga existența, deși știau că nu îndeplinesc condițiile pentru a deține aceste animale.

„Am luat mai multe amenzi pentru acest cal. Am avut grajd în spate și mi l-au demolat. Trăim de pe urma cailor. Și ajutorul social e vai și amar. Aveam șase cai.”, spune bărbatul care creștea animalele pe domeniul public.

Într-un final, animalele au fost confiscate, iar mai apoi duse la adăpostul de animale. Acestea pot fi ridicate, doar în baza unor documente legale.

„Astăzi, s-a hotărât această acțiune, împreună cu forțele de ordine, pentru a fi ridicați acești cai și ponei de pe domeniul public. Această situație persistă de ani de zile. Trebuie să se ia o decizie în privința acestor animale. Practic, caii sunt crescuți în stradă. Este o ilegalitate. Sunt animale ținute pe domeniul public. De altfel, legea spune clar că, în momentul în care cumperi un animal, numele noului proprietar trebuie să apară neapărat în pașaportul animalului. Pentru animalele, care nu au pașapoarte, trebuie întocmite documentele legale.”, declară Dorin Ganea, reprezentant D.S.V.S.A. Mehedinţi.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au fost solicitați de către reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare, pentru a participa în cadrul unei acțiuni, având în vedere că o familie din Drobeta Turnu-Severin deține mai multe cabaline, pe domeniul public, încălcând, astfel, regulile igienico-sanitar-veterinare. La fața locului, au fost identificate șase cabaline, care au fost ridicate de către reprezentanții DSV, polițiștii continuând verificările pentru a stabili proveniența a patru dintre acestea, având în vedere că persoanele în cuază nu au putut prezenta documente legale.”, declară Andreea Rădoi, purtător de cuvânt I.P.J. Mehedinți.

Suportul logistic al acțiunii a fost asigurat de Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Mehedinți, dar și de polițiștii Serviciului Ordine Publică, din cadrul inspectoratului.

Citit 851 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 01:13
Etichetat cu
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…