Imprimă această pagină

Consiliul Județean Mehedinți și Municipiul Drobeta Turnu Severin, gazde ale reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Consiliul Județean Mehedinți a contractat cel mai important proiect din Regiune, pe Programul Operațional Regional.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia s-a întrunit miercuri, la Drobeta Turnu Severin, pe ordinea de zi fiind puncte importante care au vizat organizarea organismului, dar și prezentarea stadiului Programului Operațional Regional, în exercițiul bugetar 2014-2020.

La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Culturii ”Teodor Costescu” au participat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regionala.

În cadrul ședinței s-a prezentat raportul de activitate al Agenției pentru anul 2017, s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli și s-a prezentat stadiul Programului Operațional Regional și s-a ales structura de conducere a Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Astfel, președinte al Consiliului a fost ales președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Conform protocolului, președinții Consiliilor Județene dețin conducerea organismului prin rotație, pentru un mandat de un an. Consiliul Județean Mehedinți a deținut președinția anterior.

Până în momentul de față, Regiunea Sud Vest Oltenia a reușit să contracteze 33% din sumele alocate acestei regiuni, prin Programul Operațional Regional, iar Consiliul Județean Mehedinți a contractat cel mai important proiect cu o valoare semnificativă la nivel național. Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea a 112,525 kilometri de drumuri județene, are o valoare de 48 de milioane de euro și traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţul Mehedinţi:

– DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);

– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);

– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Balacita (int.DJ 606) – Gvardinita – Bicles – int. DJ 606A (Plopi);

– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvoralu (int. DJ 561A);

– DJ 561A – int. DJ 606A – Timna – int DN6;

– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Pasarani – lim. jud.Gorj).

Drumurile judeţene vor fi modernizate, vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), de acest proiect beneficiind aproximativ 22.000 de persoane.

„Prioritatea zero pentru Regiunea Oltenia, pentru toți primarii municipiilor reședință de județ, de orașe și președinții de Consilii Județene din regiunea noastră este aceea de a accesa fonduri europene într-un cuantum cât mai mare. Deja, în ceea ce privește axa prioritară care finanțează drumurile strategice s-a ajuns la o supracontractare de peste 200%, ceea ce este un lucru de bun augur. În ceea ce ne privește pe noi, ca instituție, Programul Operațional Regional este cel mai important program de finanțare cu fonduri europene. S-a dovedit acest lucru atât pe exercițiul bugetar 2007-2013, se dovedește și acum, pe exercițiul 2014-2020. Noi i-am acordat mare atenție și deja am semnat contractul de finanțare în valoare de 48 milioane de euro pentru drumul strategic, pentru cei 112 kilometri de drumuri județene. Am depus de asemenea, cereri de finanțare pentru Spitalul Județean, am depus cereri de finanțare pentru alte trei drumuri județene, astfel că, din punctul meu de vedere, fiecare ședință la acest nivel, a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala este foarte importantă.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În cadrul întâlnirii, directorul Agenției pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a punctat că proiectul drumului strategic are o valoare importantă în raport cu cele contractate la nivel național pe Programul Operațional Regional.

„A fost primul contract de finanțare care s-a semnat anul trecut, la nivel național este de o valoare semnificativă. Pe această axă 6.1 avem o depășire de 222%, am reușit o performanță extraordinară și s-au contractat un număr semnificativ de proiecte la nivel de regiune. A fost o axă foarte bine gândită pentru că s-a făcut o muncă de doi ani, înainte de lansarea hidului, de a selecta acele trasee care se conectează cu acele trasee de drumuri europene și credem noi că impactul va fi unul foarte mare.”, a precizat Marilena Bogheanu.

Întrunirea Consiliului pentru Dezvoltare Regională a avut loc la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, obiectiv reabilitat, de asemenea, cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pe exercițiul bugetar 2007-2013.

Citit 3188 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2018 11:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…