Imprimă această pagină
SPANIOLII VOR CĂPŞUNARI. SALARIU LUNAR, 861 EURO

Cultivatorii iberici de căpşuni au făcut o nouă ofertă de muncă în România. Fermierii cer 800 de români care să adune de pe câmp prima recoltă de căpşuni a anului 2017. Oferta a fost făcută prin reţeaua Eures, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinți.

Cele 800 locuri de muncă vacante sunt la nivel național şi sunt pentru muncă sezonieră în agricultură. Fermierii spanioli solicită persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18–40 ani, chiar şi fără experienţă.

„Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, iar data estimată de angajare este 15 februarie 2017”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Mhedinţi. Cei care vor opta şi vor fi admişi la preselecţie, pentru că se va organiza o preselecţie, vor lucra 6,5 ore pe zi, maxim 39 ore pe săptămână, împărţite în 6 zile, iar ziua a 7 a este zi de odihnă. Programul de lucru va începe la primele ore ale dimineţii.

Muncă la camp, pentru circa trei mii de lei lunar

Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi, iar banii vor intra în conturile muncitorilor o dată la două săptămâni. Din aceşti bani, muncitorii vor plăti 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Angajatorul oferă şi cazare, dar numai contra cost, este vorba de 1,6 euro pe zi şi numai persoanelor de sex feminin.

Dacă facem câteva calcule simple, la o medie de 26 de zile de muncă pe lună, un muncitor poate obţine circa 1043 de euro lunar, dar din care dacă scădem costurile cu cazarea, 48 de euro lunar, impozitele, 2%, adică aproape 53 de euro şi asigurările sociale, 113 euro, rămâne în mână cu circa 861 de euro. Dacă din aceşti bani scădem şi hrana, care nu poate fi sub două sute de euro pe lună, oferta nu pare să fie una foarte avantajoasă. Un angajat rămâne cu 661 de euro efectiv în mână, poate chiar cu mai puţin, ceea ce înseamnă un salariu de aproape trei mii de lei. Este drept, un salariu pe care nu l-ar primi niciodată în România, dacă ar lucra în agricultură.

Recrutări se vor face, desigur, şi din judeţul Mehedinţi, iar cei care vor să aplice pentru aceste locuri de muncă, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Mehedinți din oraşul nostru.

Citit 1521 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 10:36
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…