Imprimă această pagină
SCADE APETITUL PENTRU AFACERI

A scăzut apetitul mehedințenilor pentru afaceri. Cel puțin așa reiese din statistica oferită de oficiul Național al Registrului Comerțului pentru primul trimestru al acestui an. Potrivit datelor oferite, dinamica înmatriculărilor de la registurul județean este una negativă. Mehedințenii par să se fi plictisit de afaceri într-o lume din ce în ce mai sumbră pentru mediul de afaceri.

Dacă în lunile februarie și martie ale anului trecut, mehedințenii, la fel ca și ceilalți români, profitau din plin de eliminarea taxelor de înmatriculare și înregistrare percepute de Registrul Comerțului și înființau noi afaceri, dinamica s-a diminuat semnificativ. În primele trei luni ale acestui an, la Registrul Comerțului Mehedinți au fost înmatriculate un număr de 339 de firme. Este vorba de 160 de societăți cu răspundere limitată, 56 de PFA, 114 întreprinderi individuale și 9 întreprinderi familiale. În primul trimestru al anului precedent, la Mehedinți s-au înmatriculat 415 firme, dintre care 191 sunt SRL-uri. Dinamica negativă este astfel de 18,31 la sută. Cu alte cuvinte, nici măcar degeaba mehedințenii nu se mai înghesuie să își deschidă noi afaceri. De altfel, județul nostru înregistrează cea mai mare dinamică negativă, fiind urmat de Gorj, Buzău, Neamț și Bistrița-Năsăud. Cele cinci județe enumerate sunt singurele cu dinamică negativă.

Citit 5555 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 20:14
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…