Imprimă această pagină
Incendiu la Jidoștița, de la un coș de fum neprotejat. O bătrână, în atac de panică!

Un incendiu violent a izbucnit duminică, 7 februarie 2021, la o casă din satul Jidoștița, comuna Breznița Ocol. Din fericire, la sosirea pompierilor nu s-au înregistrat victime, decât pagube material. Proprietara casei, o bătrână de 75 de ani a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

„În cursul zilei de astăzi, echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Jidoștița, comuna Breznița de Ocol. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați, afectând și bunurile din două încăperi ale mansardei. Pompierii au intervenit prompt și au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga construcție. Proprietara, o femeie în vârstă de circa 75 de ani, a suferit un atac de panică și a fost monitorizată de paramedicii SMURD”, se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

„Pentru prevenirea unor tragedii, ca urmare a nerespectării de către cetățeni a unor reguli și măsuri de prevenire a incendiilor, le reamintim acestora că este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului. În podurile clădirilor, coşurile trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc). De asemenea, acestea se tencuiesc, atât pe interior, cât şi la exterior, şi se dau cu var, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri. ESTE INTERZIS a se folosi coşurile de zid necurăţate, netencuite sau deteriorate”, a mai transmis ISU Mehedinți.

Citit 1105 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2021 21:30
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…