Imprimă această pagină
Alesul orșovenilor ușurează bugetul local de încă 73.000 de lei

Proaspătul ales primar al municipiului Orșova calcă din nou în străchini, demonstrând că bugetul municipiului poate fi ușurat de fonduri impresionante, pentru a plăti mofturile sale. Mai exact, un auditor financiar, dat afară de primar, a câștigat în instanță procesul și acum are de primit de la Primăria Orșova 73.279 de lei. Facem un apel insistent către Curtea de Conturi să recupereze banii orșovenilor de la primarul arogant Marius Stoica.

Obișnuit să calce în străchini încă de la începutul primului său mandat, Marius Stoica nu se dezminte nici acum la al doilea mandat. Oamenii dați afară din Primărie după bunul său plac se întorc cu decizii favorabile din instanțele de judecată și pun la plată bugetul local. În acest fel, banii orșovenilor se cheltuie pe mofturile și ambițiile dictatoriale ale celui pe care aceeași orșoveni s-au înghesuit să îl aleagă din nou primar. Poate doar Curtea de Conturi va mai face lumină și îi va imputa sumele colosale.

Ultima ispravă de acest gen este anularea de către instanța de contencios administrativ a Tribunalului Mehedinți a dispoziției nr. 305/11.02.2020, prin care primarul Marius Stoica îl concedia pe auditorul financiar Valentin Bălescu. Evident că omul s-a adresat instanței de judecată prin dosarul 913/101/2020, la finele lunii martie 2020 și a cerut anularea actului administrativ aberant. După patru termene de judecată, pe data de 15 octombrie 2020, Valentin Bălescu a câștigat procesul cu primarul Marius Stoica și acum are de primit drepturi salariale restante, daune materiale și cheltuieli de judecată.

„Admite cererea, astfel cum a fost precizată, în parte. Dispune anularea dispoziţiei cu numărul 305/11.02.2020 şi a notificării cu numărul 7194/19.06.2019 emisă de pârâtul Primarul municipiului Orşova. Obligă pârâtul la plata sumelor de 42949 lei - contravaloare drepturi salariale neacordate pentru perioada 12.02.2020 - 07.07.2020 şi 7830 lei - cval. diferenţă salariu pentru perioada 08.07.2020 - 15.10.2020, cu titlu de daune materiale. Obligă pârâtul la plata sumei de 20000 lei către reclamant cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, proporţional admiterii capetelor de cerere. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.10.2020. Document: Hotarâre 927/2020”, se arată în dispozitivul sentinței civile.

Un simplu calcul matematic arată faptul că, adunate, toate acele sume dau un total de 73.279 de lei. Va scoate Marius Stoica din buzunar această sumă imensă sau o va achita din bugetul local, și așa destul de prăpădit al municipiului Orșova? Este o întrebare legitimă la care chemăm autoritățile Curții de Conturi a României să răspundă punctual.

În altă ordine de idei, înțelegem, din surse bine informate, că primarul nu se potolește cu concedierile și mai are vreo câțiva angajați ai municipalității pe lista neagră. Cel mai probabil și aceia se vor întoarce câștigători de prin instanțele patriei și în acest fel ambițiile lui Stoica vor trebui achitate tot de către orșoveni, acei orșoveni care l-au votat cu seninătate pentru un nou mandat de primar.

Și mai grav, asfaltările cu care a reușit să le ia ochii orșovenilor au încetat brusc, nimeni nu știe de ce. Probabil vor fi reluate peste patru ani, când Stoica va reveni să mai ceară votul orșovenilor.

Bucuros de victoria repurtată în instanță, Valentin Bălescu a sărbătorit prin două postări superbe pe contul său de socializare:

Citit 2581 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2020 13:25
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…