Imprimă această pagină
EXCLUSIV: Dezvăluiri șocante despre faptele penale ale primarului Stoica, garantat PRO ROMÂNIA

A plecat la Timișoara pentru a-și repara Mercedes-ul, dar a decontat o falsă deplasare în interes de serviciu la Iași. A fost prins ca un hoț mărunt și dat pe mâna procurorilor. Acum este trimis în judecată pentru delapidare, fals și uz de fals și riscă 7 ani de pușcărie. Este vorba de primarul penal, garantat PRO ROMÂNIA, al cărui rechizitoriu este fabulos. Acest penal, care a băgat mâna în banii publici vrea un nou mandat de primar! Orșovenii judecă, noi doar publicăm rechizitoriul integral!

Cu siguranță, deja foarte mulți orsoveni știu despre dosarul penal în care primarul STOICA MARIUS SIMION a fost trimis în judecată pentru că și-a decontat ilegal două ordine de deplasare în interes de serviciu. Următorul termen de judecată este pe data de 28 septembrie 2020, iar penalul care astăzi este garantat de PRO ROMÂNIA ca fiind demn de a candida pentru un nou mandat de primar al Orșovei, se va alege cel mai probabil cu ceva pușcărie.

Să ne reamintim faptele

Primarul municipiului Orșova din județul Mehedinți, Marius Stoica, a fost trimis în judecată pentru 6 capete de acuzare: două infracțiuni de delapidare, două de fals și două de uz de fals. Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus începerea fazei de judecată în dosarul în care primarul Orșovei este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni. Magistrații severineni au respins în data de 16 decembrie 2019 excepţiile invocate de către Marius Stoica.

„Constată competenţa materială, teritorială şi personală a instanţei, precum şi legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 349/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova în care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Stoica Marius Simion sub aspectul săvârşirii a: – două infracţiuni de delapidare, prev. şi ped. de art. 295 alin. 1 C.p., – două infracţiuni de fals intelectual, prev. şi ped. de art. 321 alin. 1 C.p., – două infracţiuni de uz de fals, prev. şi ped. de art. 323 C.p., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. Dispune începerea fazei de judecată”, se arata pe portalul instanței de judecată, atunci când a început tăvălugul judecății.

Dosarul vizează modul în care s-au făcut două decontări ale primarului Marius Stoica pentru Orşova – Iaşi și retur (transport şi cazare).

Rechizitoriul dezvăluie fapte șocante, care sfidează bunul simț

Publicăm în exclusivitate întreg rechizitoriul pe baza căruia inculpatul STOICA MARIUS SIMION, încă primar al municipiului Orșova, a fost trimis în judecată.

Înainte de aceasta, vom spicui din contextul documentului pentru a ca orșovenii să vadă exact ce specimen are acum tupeul de a le cere votul: Unul care nu s-a sfiit să se înfrupte din banii orșovenilor, fără nici cel mai mic semn de bun simț, pentru propriile mofturi.

Totul a plecat de la o sesizare formulată pe data de 20 februarie 2018 către Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova de numitul Popa Ioan Petre, actualmente directorul ADPP Orșova, în care se arăta faptul că primarul Stoica Marius Simion ar fi decontat fictiv suma de aproximativ 1.200 de lei, pe baza unor ordine de deplasare false. Parchetul orșovean a înregistrat cauza formând dosarul penal nr. 25/P/2018.

Pe 3 aprilie 2018, un alt denunț, formulat de VASILE NICHESCU, semnala aceleași infracțiuni atașând la dosar și documentele justificative: două ordine de deplasare din 26.06.2017 și 13.12.2017 la Iași, pe baza cărora se decontase carburant și cazare. Parchetul a înregistrat un nou dosar cu numărul 132/P/2018. Ulterior cele două dosare au fost conexate.

Parchetul a început cercetările, iar descoperirile făcute sunt uluitoare. Pe scurt, pentru că amănuntele le veți citi în rechizitoriu, inculpatul STOICA MARIUS SIMION a pretins că a realizat două deplasări, în interes de serviciu, în municipiul Iași, pentru a se întâlni cu un individ care îi promisese că îi face un studiu de fezabilitate. Ulterior s-a dovedit că individul îl păcălise și îl ușurase de vreo 1.000 de lei, dar asta este o altă poveste a naivității celui care azi vrea un nou mandat de primar.

Pentru decontare, pe ordinele de deplasare a fost aplicată câte o ștampilă aparținând unei societăți din Iași, SC OAMENI ȘI COMPANII SRL. Cu ocazia audierii, în calitate de martori, a două persoane din conducerea respectivei societăți ieșene, procurorii au constatat că acestea nu știau cum a ajuns ștampila respectivă pe ordinele de deplasare decontate de Stoica. Martorii au spus că nu l-au văzut niciodată pe Stoica și nici nu au avut relații comerciale sau întâlniri cu acesta. Ulterior s-a constatat că doar o angajată a Primăriei Orșova, Blidaru Costina, a fost la o conferință organizată de SC OAMENI ȘI COMPANII SRL și s-a presupus că ștampilele au fost puse fără știrea reprezentanților societății.

Stoica nu a fost la Iași, ci la Timișoara pentru a-și repara Mercedes-ul

De asemenea, anchetatorii au procedat la localizarea telefoanelor folosite de Stoica pentru a demonstra unde se afla acesta în zilele în care a pretins că ar fi la Iași, pe banii Primăriei Orșova. Iar surpriza este una colosală: S-a descoperit că Stoica era de fapt la Timișoara, unde plecase la un service pentru a-și repara autoturismul de lux.

Un asemenea mincinos și hoț, până la urmă, care s-a bucurat la banala sumă de 1.200 de lei luați din bugetul Primăriei, candidează acum pentru un nou mandat de primar al Orșovei, garantat de PRO ROMÂNIA.

Să vedem ce spune RECHIZITORIUL, unde veți găsi toată aventura penală a inculpatului STOICA MARIUS SIMION:

 

 

Citit 2664 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 08:47
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…