A crescut cuantumul ajutorului de deces, ca urmare a creşterii câştigului salarial mediu brut pe economie, de la 2.681 de lei la 3.131 de lei. În acest fel, urmaşii celor care au decedat după data de 20 februarie 2017, vor beneficia din partea Casei de Pensii Mehedinţi, de un ajutor de deces de 3.131 de lei.


Creşterea câştigului salarial mediu brut pe economie a determinat şi creşerea valorii ajutorului de deces. Astfel, cei care au decedat după data de 20 februarie 2017, beneficiază de un ajutor de deces de 3.131 de lei, în loc de 2.681 de lei cât era până acum.

Pentru a încasa ajutorul de deces, aparţinătorii celui decedat trebuie să se prezinte la sediul Casei Judeţene de Pensii cu mai multe acte, diferite în funcţie de calitatea pe care o au, rude de gradul I sau alte rude.

Acte necesare pentru încasarea ajutorului de deces: Pentru rudele de gradul I - Certificatul de deces (copie şi original); Actul de identitate al celui care ridică banii; un cupon de pensie. Dacă nu sunt rude de gradul I, cei care ridică banii trebuie să mai aducă o declaraţie pe proprie răspundere, la notar, că a suportat cheltuielile de înmormântare.

Ajutorul de deces se acordă doar pensionarilor şi se eliberează într-un timp foarte scurt, dacă cei care vin să îl ridice au asupra lor toate actele necesare la dosar.

Citit 2502 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2017 01:10
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…