Deja celebrul SPLIT TVA, adica plata defalcată a TVA de către societățile comerciale, nu are prea mare succes printre oamenii de afaceri din județul nostru. Pentru că această alegere este opțională, nici firmele din județ nu s-au înghesuit să se înscrie. Doar patru societăți comerciale și-au dorit să experimenteze noua aventură fiscală a Guvernului. Măsura se aplică începând cu 1 octormbrie, cu caracter opțional.

SPLIT TVA, măsura fiscală implementată de Guvernul Tudose, care a stârnit un imens scandal în mediul de afaceri din România, devine operațională de la 1 octombrie 2017. De la această dată adoptarea acestui tip de plată a taxei pe valoarea adăugată este opțională. Abia de la 1 ianuarie 2018, măsura pare să devină obligatorie, dar numai pentru firmele care au contracte cu statul. În Mehedinți, interesul pentru această soluție a plății defalcate a TVA este foarte scăzut. Doar patru societăți comerciale au optat pentru aveastă variantă la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mehedinți.

Prin înscrierea voluntară deocamdată a firmelor în acest sistem destul de complicat, acestea vor fi obligate să depună TVA-ul încasat într-un cont separat din care nu se pot face decât plăți la bugetul statului.

SPLIT TVA a stârnit o serie de controverse și de polemici în spațiul public, iar politicienii de la putere și din opoziție s-au contrat puternic pe acest subiect. Mai mult decât atât, Executivul pare să fi făcut un mare pas înapoi, stabilind măsura ca fiind deocamdată doar opțională.

Citit 8289 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 08:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…