ATENȚIE LA DECLARAȚIA UNICĂ ANAF!

Atenție contribuabili! Termenul limită pentru depunerea declarației unice la ANAF este data de 16 iulie 2018! Cei care nu se conformează acestei obligații riscă să fie amndați. În schimb, pentru contribuabilii serioși, fiscul oferă bonificații, precum și posibilitate depunerii online a declarației.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mehedinți anunță contribuabilii că data de 16 iulie 2018 este termenul limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii. Declarația se depune pentru anumite categorii de venituri, precum cele din activități independente, profesii libere, cedarea folosinței bunurilor, investiții, venituri din activități agricole, din jocuri de noroc, dar și pentru veniturile obținute în România și în străinătate. Declarațiile se depun pentru veniturile obținute în anul precedent, dar și pentru veniturile estimate a fi obținute pentru anul în curs.

Vestea bună este că declarația unică înlocuiește mai multe declarații vechi, cu care erau obișnuiți contribuabilii și poate fi depusă online, atât prin intermediul spațiului privat virtual, cât și pe bază de semnătură elecronică. Pentru cei care depun declarațiile online, se acordă o bonificație de 5 la sută din suma datorată, iar dacă plata integrală a datoriei se face până la data de 15 decembrie 2018, se mai acordă încă o bonificație de 5 la sută.

Așadar, cei care nu depun declarația unică până la termenul legal de 16 iulie 2018 riscă să fie amndați. Termenul limită final pentru plata sumelor declarate este data de 15 martie 2019, însă fiscul acordă reduceri pentru cei care se grăbesc cu plățile.

Citit 10447 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2018 17:15
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…