S-A APROBAT DECLARAȚIA UNICĂ

Guvernul Dăncilă a aprobat proiectul de ordonanță de urgență de modificare a Codului fiscal astfel încât să fie clarificată situația a aproape un milion de contribuabili care obțin venituri din activități independente.

Este vorba despre controversata declarație 600. Noul formular se va depune o dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat aprobarea proiectului ordonanței de urgență prin care se modifică Codul Fiscal în așa fel încât controversata declarație 600 să fie simplificată complet. Astfel, noul formular se va depune o dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contribuțiilor putând fi efectuată până pe 31 martie 2019. Declaraţia unică va uni şapte declaraţii: 200, 201, 220, 221, 600, 604 şi 605.

În anul 2018, până la termenul de depunere a declaraţiei unice, respectiv 15 iulie 2018, se reglementează că persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente îşi păstrează calitatea de asigurat, astfel încât să beneficieze în continuare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale. În ceea ce priveşte plăţile pe care o persoană trebuie să le facă în urma estimării veniturilor, acestea pot fi oricâte ca număr sau valori până la data de 31 martie a anului următor veniturilor.

Potrivit Ministerului Finanțelor, numărul estimat de contribuabili care vor depune Declaraţia unică este de peste 960 de mii. Va exista și un sistem de bonificații pentru contribuabilii care achită anticipat obligaţiile fiscale datorate. Dacă declaraţia se depune prin Spaţiul Virtual Privat, bonificaţia este de 10% dacă suma este achitată integral până la 15 iulie 2018. De asemenea, se acordă o bonificaţie de 5%, dacă obligaţiile fiscale sunt achitate integral până la 30 septembrie.

Citit 2802 ori Ultima modificare Marți, 20 Martie 2018 17:11
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…