O NOUĂ DECLARAȚIE FISCALĂ

O nouă declarație fiscală dă mare bătăi de cap contribuabilor la începutul acestui an. Este vorba de declarația 600, prin care cei care au obținut în anul precedent venituri din alte surse în afara salariilor obținute la funcția de bază trebuie să declare aceste venituri, doar dacă au obținut cel puțin salariul minim pe economie.

Declarația 600 este unul dintre formularele nou introduse de ANAF, de la începutul acestui an. Nu neapărat formularul în sine este unul nou, ci noile cerințe impuse de acesta. Astfel, contribuabilii persoane fizice care au obținut în anul precedent venituri din alte surse în afara contractelor individuale de muncă trebuie să depună un astfel de formular, dar numai în cazul în care venitul lunar a depășit plafonul de 1.900 de lei, corespunzător minimului pe economie.

De altfel, cei care sunt obligați să depună formularul o fac pentru a se înscrie în sistemul de plăți al asigurărilor sociale și asigurărilor de sănătate. Aceste două contribuții sunt obligatorii în funcție de nivelul veniturilor din anul precedent, nivelul de referință fiind salariul minim pe economie.

Declarația 600 se depune personal sau poate fi trimisă prin poștă, termenul limită de depunere fiind data de 31 ianuarie 2018.

Citit 5295 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 17:11
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…