După trei proceduri de licitație publică și una de negociere directă, nimeni nu vrea să încheie contracte cu Consiliul Județean mehedinți, pentru deszăpezirea și întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor județene. Nici suma de 6 milioane de euro și nici împărțirea pe loturi distincte nu i-a clintit pe operatorii ca altădată se inghesuiau la milioanele de euro oferite de Consiliul Județean. Mai în glumă, mai în serios, situația a devenit deja una disperată și dacă nici la cea de-a doua ședință de atribuire directă nu vine nimeni, mehedințenii vor rămâne izolați la iarnă.

Să ne rugăm la Bunul Dumnezeu să nu ningă abundent la iarnă și să nu fie viscol! Aceasta este deocamdată singura soluție pentru ca mehedințenii să mai poată circula normal în lunile de iarnă pe drumurile județene. După ce au fost scoase de trei ori la licitație și o dată la negociere directă, serviciile de deszăpezire a drumurilor județene au rămas neatribuite. Nimeni nu vrea să facă acestă muncă, explicația neoficială fiind aceea că sunt prea puțini bani alocați. Situația din Mehedinți, pare să nu fie singulară, fiind prezentă și la nivelul altor județe din țară. O ultimă încercare de atribuire directă va avea loc pe 15 noiembrie. Dacă nimeni nu va dori nici de această dată serviciile respective, Instituția Prefectului va fi nevoită să ia măsuri.

În opinia reprezentantului Guvernului în teritoriu, situația este una destul de gravă, drept pentru care s-au luat câteva măsuri de urgență. De comun acord ci conducerea Consiliului Județean. Măsurile constau în intervenția de urgență a comandamentelor locale de la nivelul comunelor, dacă zăpada va cădea din abundență.

Prefectul a mai avertizat, însă, că situația de ajutor de urgență din partea comunităților locale nu trebuie permanentizată, iar problema atribuirii sarcinilor către operatori bine stabiliți trebuie să fie principala griză a factorilor de decizie de la Consiliul Județean, cel puțin în aceste zile.

Citit 3669 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2017 16:40
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…