De cum intri în satul Orevița Mare, arondat administrativ orașului Vînju Mare, peisajul este unul sinistru. Zeci de tone de gunoi zac aruncate pe marginea drumului și pe la porțile oamenilor. Ba mai mult, gunoaiele zac nestingherite și în preajma grădiniței. Sătenii trec nepăsători pe lângă aceste mizerii și de cele mai multe ori ridică din umeri. Primarul nu știe ce să spună, decât că gunoaie sunt peste tot în lume.

Un sat cunoscut odinioară ca fiind centrul unei zone viticole puternic dezvoltate și prospere, Orevița Mare este astăzi cunoscută mai degrabă ca un focat de infecție generat de mormanele de gunoi împrăștiate peste tot. la marginea drumului, la porțile oamenilor, prin șanțuri și pe câmpuri, gunoaiele zac precum într-un peisaj desprins mai degrabă din fileme cu marile gropi de gunoi din apropierea capitalei.

Sătenii recunosc faptul că înoată prin gunoaie de ani ani de zile, dar marea lor majoritate se aratră rezervați în a comenta situația. Cu jumătate de gură mai spun că e vina primăriei.

Despre mormanele de gunoaie de la Orevița Mare, primarul orașului Vînju Mare, Anghel Rugină, nu a avut mai nimic de spus. Contactat telefonic, primarul a ținut morțiș să nu fie înregistrat, dar ne-a spus că gunoaiele sunt o problemă universală. Mai exact, în opinia sa, gunoaie nu sunt numai la Vînju Mare, sunt și la Severin, ba chiar și la Napoli.

Urmăriți un material VIDEO de la Orevița Mare!

Imagine: Marin Vlădăianu

Citit 2292 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2017 17:35
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…