Primarul comunei, Ion Michescu, spune că s-au realizat mai multe studii de fezabilitate și urmează ca lucrările să înceapă, dacă vor veni și banii prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de șase lucrări noi. Demersurile primarului sunt, însă îngreunate de dezastrul pe care l-a găsit la Primărie, după apusul epocii Băzăvan, o epocă în care totul se vindea și se cumpăra, inclusiv islazul comunal.
În comuna Malovăț continuă lucrările de modernizare, chiar dacă noua administrație, instalată după alegerile de anul trecut, are dificultăți majore ca urmare a degringoladei descoperite aici, lăsate de administrațiile anterioare. Dacă pentru accesarea fondurilor europene a fost nevoie de o reeșalonare a datoriilor către fisc, procedură destul de greoaie, edilii comunei Malovăț își îndreaptă acum speranțele către Ministerul Dezvoltării și Programul Național de Dezvoltare Rurală. Primarul Ion Michescu spune că a trimis solicitări pentru șase lucrări. Este vorba de canalizare la Malovăț și Colibași, alimentarea cu apă a satului Negrești, asfaltarea a 15 kilometri de drumuri comunale, introducerea iluminatului public pe leduri și reabilitarea unor școli.
Circa 180 de miliarde de lei vechi ar fi necesari, în opinia primarului comunei Malovăț, pentru realizarea acestor obiective, foarte importante pentru comunitate. Primarul spune, totuși, că ar fi bine și dacă măcar o parte din proiectele depuse ar fi aprobate.
Comuna Malovăț este una dintre cele mai populate din județ și are în componență mai multe sate amplasate în zone considerate greu accesibile. Cu toate acestea edilii au reușit să dezvolte comuna, cel puțin la capitolul infrastructură.