Municipiul Drobeta Turnu Severin are încă mari probleme cu ceea ce înseamnă garanția confortului termic. Dacă din această iarnă am ieșit, cu eforturi mari și s-a reușit asigurarea confortului termic cu multă greutate și cu multe emoții, nu se știe exact ce se va întâmpla în viitorul sezon de iarnă. Una dintre soluțiile la care municipalitatea se gândește este transformarea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în societate comercială pe acțiuni.


Pentru ca la iarna viitoare să nu mai dăm din colț în colț și să nu se mai ajungă la situații extreme în ceea ce privește garanția fermă a confortului termic, Primăria Severin face în această perioadă o serie de calcule pentru a găsi cea mai bună soluție. Una dintre soluțiile dezvăluite de primarul marius Screciu este și transformarea SPAET în societate comercială pe acțiuni, pentru a avea mai multă liberate de mișcare în viitoarele relații contractuale necesare furnizării agentului termic.

O societate comercială are mai multe avantaje decât un serviciu public în subordinea Primăriei și această transformare poate fi un pas înainte către o garanție în plus că severinenii nu vor mai sta cu teamă la fiecare început de sezon rece.

În noiembrie anul trecut, când frigul începuse să se instaleze, severinenii au trăit câteva săptămâni cu teama că nu vor avea căldură pe perioada iernii. S-au făcut atunci tot felul de artificii pentru a putea fososi capacitățile RAAN, societate aflată în faliment și a fost nevoie de folosirea păcurei, un combustibil mult mai scumt decât cărbunele.

Citit 3824 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 07:01
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…