FESTIVALUL ÎNFRĂŢIRII, DE LA SVINIȚA

Primăria comunei Svinița și UNIUNEA SÂRBILOR DIN ROMÂNIA anunță organizarea celei de-a șaptea ediții a tradiționalei manifestări „FESTIVALUL ÎNFRĂȚIRII”, sâmbătă, 21 mai 2016. Evenimentul prilejuiește semnarea a două acorduri de cooperare și înfrățire cu o localitate din Macedonia și una din Serbia.

Cunoscută pentru așezarea ei într-o zonă mirifică din Clisura Dunării, pentru parfumul inconfundabil al smochinelor, precum și pentru faptul că este locuită în proporție de peste 90 la sută de etnici sârbi, comuna mehedințeană Svinița se pregătește de sărbătoare. Sâmbătă, 21 mai 2016, în comună va avea loc cea de-a șaptea ediție a unei manifestări de tradiție întitulată „FESTIVALUL ÎNFRĂȚIRII”. Cu această ocazie, Primăria comunei Svinița va semna acorduri de cooperare – înfrățire cu Primariile din localitățile STARO NAGORIČANE – MACEDONIA și RGOTINA - SERBIA.

Primarul comunei Svinița, Nicolae Curici, a declarat că la această sărbătoare a înfrățirii sunt așteptați reprezentanți din Macedonia (Staro Nagoričane), Serbia (Rgotina, Donji Milanovac, Bela Crkva și Bor), Bulgaria (Belogradcik) și România (Timișoara și Svinița).

Programul festivalului

Programul pentru ,,Festivalul Înfrățirii” este unul bogat: După primirea, la orele prânzului, a invitaților și a oficialităților din Serbia, Bulgaria și Macedonia, la 12.30 urmează o masă rotundă cu tema „Importanța evenimentului de înfrățirea localitățiilor din România, Macedonia și Serbia, precum și o masă festivă. Între orele 15.00 și 19.00 vor avea loc întreceri sportive (minifotbal, șah, tenis de masă, etc.)

Începând cu ora 19.00 are loc unul dintre cele mai spectaculoase și emoționante momente - Defilarea în costume populare. În program mai este inclus și un program artistic prezentat de invitați și de formațiile gazdă. Seara se va termina cu Balul Festivalului, care beneficiază de concursul renumitei soliste de muzică populară Mela Ianoșevici, acompaniată de formația artistică „Frații Balaci”.

Citit 2185 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 17:16
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: SPAET DEVINE SOCIETATE COMERCIALĂ »
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…