Liberalii și-au luat administrația locală din Orșova, cu tot cu primar

Noul viceprimar al municipiului Orșova este liberalul Bogdan Duică, fostul candidat la funcția de primar din partea PNL. El a fost ales cu voturile consilierilor PRO ROMÂNIA, într-un municipiu în care PRO ROMÂNIA a câștigat funcția de primar, prin Marius Stoica. În acest fel, primarul penal al Orșovei și-a vândut vehiculul electoral, PRO ROMÂNIA, lăsând acest partid într-o derivă și mai mare, la Mehedinți. Cei 6 consilieri ai PSD au întrat în opoziție.

Combinații politice deloc neașteptate în municipiul Orșova! Ceea ce se vehicula în spațiul public, încă din prima zi de după alegerile locale, s-a oficializat vineri seara. Primarul Marius Stoica, cel care a câștigat pe listele PRO ROMÂNIA, a trecut cu totul la PNL, iar cei 5 consilieri PRO ROMÂNIA au votat alături de consilierii PNL pentru alegerea ca viceprimar a liberalului Bogdan Duică. Trebuie amintit aici și faptul că singurul consilier obținut la Orșova de către ALDE a trecut și el la PRO ROMÂNIA, după care la PNL. La ședința de alegere a viceprimarului a fost prezent și președintele PNL Mehedinți, ministrul Economiei – Virgil Popescu.

Faptul că Marius Stoica s-a folosit de PRO ROMÂNIA pentru a câștiga un nou mandat de primar, după care s-a lepădat de ei, nu ar fi deloc o surpriză. Mișcarea inteligentă a liberalilor, de la vârful administrației publice locale, este însă una cu bătaie lungă și nu are, practic, nicio legătură cu vreo mare afinitate sau apreciere pentru valențele „de excepție” ale primarului. Calculele sunt mult mai profunde: Se prefigurează, cel mai târziu anul viitor, o debarcare a primarului Marius Stoica, iar locul său va fi luat, evident, de viceprimarul liberal Bogdan Duică. Mai exact, Stoica nu are cum să scape de pușcărie, din dosarul penal în care este judecat pentru 6 infracțiuni grave. Chiar dacă nu ajunge după gratii și, în cel mai fericit caz, primește o condamnare cu suspendare, tot va trebui să plece din funcția de primar, câștigată în septembrie 2020, cu ajutorul PRO ROMÂNIA.

Ca atare, jocul liberalilor este unul cât se poate de pragmatic, în timp ce fuga lui Stoica la PNL este o catastrofă pentru PRO ROMÂNIA Mehedinți, partid care pierde, pe zi ce trece, din puținii aleși locali adjudecați la alegerile locale.

Tehnic vorbind, la ședința din data de 20 noiembrie 2020, s-a ales, prin vot secret, pentru mandatul 2020-2024, viceprimarul municipiului Orșova, în persoana domnului Florentin Bogdan Duică - PNL. Din totalul celor 17 voturi exprimate, 11 voturi au fost PENTRU si 6 voturi nule. Cele 6 voturi nule aparțin consilierilor PSD care nu au participat la vot și care au trecut oficial în opoziție.

„Mulţumesc colegilor de la PNL Orşova şi PRO ROMÂNIA Orşova, pentru susţinere şi pentru încrederea acordată. Mulţumesc domnului Ministru Virgil Popescu pentru susţinere şi prezenţa la această şedintă! Mulţumesc domnului primar Stoica Marius pentru încrederea acordată! Vă mulţumesc tuturor încă o dată pentru susţinere şi pentru faptul că aţi crezut şi credeţi în mine la fel cum şi eu cred în voi. De astăzi sunt viceprimarul municipiului Orșova. Doamne ajută!”, a scris pe contul său de socializare, imediat după ce a fost ales, Bogdan Duică.

„Având în vedere alianța politică dintre Primarul Stoica Marius Simion (Pro Romania) și a consilierilor locali Pro România cu grupul de consilieri locali PNL, având majoritate în consiliul local, nu am participat la votul pentru alegerea Viceprimarului. Noi, consilierii locali ai Partidului Social Democrat suntem în opoziție față de actuala majoritate (Pro România - PNL) formată în consiliul local și vom vota doar proiectele benefice Municipiului Orșova și locuitorilor acestuia, de asemenea vom sancționa orice derapaj al actualei majorități PRO Romania-PNL”, a precizat liderul grupului PSD din Consiliul Local Orșova, Constantin Popescu.

Citit 2545 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 11:25
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…