Proiectul ORȘOVA METROPOLITANĂ este îmbrățișat și de primarii celor patru comune ce se vor asocia proiectului, Svinița, Dubova, Eșelnița și Ilovița. Urmăriți un interviu cu primarul comunei Eșelnița, Ioan Ciuru! (VIDEO)

Reporter: Domnule primar, se vorbește despre oportunitatea ca Eșelnița să facă parte dintr-o viitoare zonă metropolitană, constituită în jurul municipiului Orșova. Ce beneficii ar putea aduce o asemenea asociere?

Ioan Ciuru: Salutăm această inițiativă, suntem convinși că prin această asociere, într-o zonă metropolitană, toate unitățile administrativ - teritoriale vor putea beneficia în plus de multe alte fonduri, față de programele actuale, cu finanțare europeană. Vreau să precizez că noi am început anul trecut o acțiune de declarare a comunei Eșelnița, ca zonă de interes national. Din păcare, ca unitate adminsitrativ teritorială singură, nu îndeplinim toate condițiile. Prin asociere cu municipiul Orșova, cu Svinița, cu Dubova și cu Ilovița, avem convingerea foarte clară că vom putea accesa oportunitatea ca împreună să devenim o zonă turistică de interes național. Sunt convins că, împreună, vom putea accesa mai multe fonduri europene, în mod mult mai riguros. În acest sens, comuna Eșelnița va promova și mai multe proiecte privind alimentarea cu apă potabilă și în zona de Clisură, extinderea canalizării și în alte zone în care dorim să ne extindem, realizarea Planului Urbanistic General al comunei, la care suntem într-n stadiu foarte avansat. Vrem să extindem intravilanul comunei, pentru a accesa noi terenuri, pe care le vom destina construirii de noi pensiuni turistice și case de vacanță.

Reporter: Vorbim, de asemenea, și de oportunitatea deschiderii unui nou exercițiu financiar European, care va aduce proiecte cu fonduri foarte mari.

Ioan Ciuru: Suntem în faxa de achiziție publică a Strategiei comunei Eșelnița, pentru următoarea perioadă de finanțare europeană, respectiv 2021 – 2027, în care vom cuprinde foarte multe proiecte, legate în special de mediu, de dezvoltarea durabilă a comunei, de dezvoltarea turistică, de dezvoltarea social – economică a întregii comunități. Ne bucurăm foarte mult de idea alăturării cu celelalte unități administrativ-teritoriale, în special cu municipiul Orșova, putem beneficia și noi de acces la Gară, la Portul Orșova, la Judecătoria din municipiu și la alte unități ce funcționează pe raza municipiului Orșova.

Reporter: Pe de altă parte, este nevoie și de un puternic sprijin politic și guvernamental și am văzut că președintele Consiliului Județean s-a aliat acestei idei și o sprijină.

Ioan Ciuru: Avem convingerea foarte clară, de altfel a și afirmat că susține ideea, că împreună cu Consiliul Județean, cu municipiul Orșova, sora noastră mai mare, vom putea reuși mult mai ușor să promovăm multe proiecte cu finanțare europeană.

Citit 3777 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 23:06
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…