TERENURI GRATUITE PENTRU TINERII SEVERINULUI (vezi ce acte îți trebuie!)

Primarul Severinului, Marius Screciu, a inițiat un proiect care a fost aprobat în ședința Consiliului Local din 30 ianuarie 2020. „Este o hotărâre prin care încercăm să oprim exodul tinerilor din oraș și să venim în sprijinul acestora, prin acordare GRATUIT de terenuri pentru construcția unei case. Este un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult să îl implementăm la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin și care se va adresa celor cu vârsta până în 35 de ani”, a declarat Marius Screciu.

Primăria va asigura gratuit și infrastructura în zona terenurilor - căile de acces și utilități. În funcție de numărul solicitărilor primite, se vor găsi soluții pentru a suplimenta suprafețele de teren necesare. „Trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi, ca administrație locală, să le oferim tinerilor șansa unui bun început în viață și motive să nu mai plece din oraș sau chiar să revină acasă”, mai spune primarul Screciu.

Actele necesare pentru întocmirea dosarului sunt:

✔cerere adresată primarului - se face în nume propriu;

✔copie certificat naștere;

✔copie act de identitate;

✔declarație notarială pe propria răspundere a solicitantului în care se menționează că nu deține sau nu a deținut în propietate o locuință, ori un teren destinat construirii de locuințe;

✔declarație notarială a părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani, un teren în suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban și de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul;

✔situația locativă (copie contract locuință, copie contract de închiriere);

✔certificat fiscal de la Direcția de Taxe și Impozite;

✔în cazul în care solicitantul este căsătorit are obligația să depună aceleași acte și pentru soț/soție.

Dosarele se depun până la sfârșitul anului, iar după semnarea contractului, lucrările trebuie să înceapă în maxim 1 an. Terenul este gratuit pe toată durata existenței construcției.

Citit 2735 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2020 11:19
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…