MARIUS SCRECIU: „PNL vinde gogoși electorale”

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, acuză PNL că născocesc o „gogoaşă electorală”, prin promovarea proiectului privind eliminarea costurilor apei pluviale. Edilul mai afirmă că a convenit anul trecut cu viceprimarul PNL Daniel Cîrjan asupra unei decizii comune. Primarul mai spune că taxa care de altfel este una infimă (0,50 bani pe lună pentru un apartament) este necesară pentru prelucrarea apei.

Mai mult, severinenii se trezesc în această perioadă la ușă cu solicitarea de a-și pune semnătura pe o astfel de inițiativă. Pentru corecta informare a opiniei publice, doresc să fac următoarele precizări:

1. Eliminarea costurilor apei pluviale se putea face din 2019 (Ordonanța nr. 114), dar am stabilit cu aceiași liberali (transformați în apărători ai drepturilor cetățenești înainte de campanie) că nu este oportun și vom lua o decizie în 2020. Viceprimarul liberal, aflat în plină campanie electorală, a uitat însă discuția avută și încearcă cu disperare să blufeze electoral.

2. Suma totală plătită de populație în 2019 pentru apa meteorică a fost de 500.000 lei, din care costurile SECOM-ului pentru prelucrarea apei au fost de 300.000 lei. Trebuie știut că apa meteorică este dusă în stațiile de captare, epurată și apoi deversată în Dunăre, legislația de mediu obligând SECOM să facă acest lucru.

Ca exemplu, în ultimele luni, costurile pentru populație s-au ridicat la aproximativ 50 de bani pentru o locuință.

Soluția oportună și în favoarea cetățenilor ar fi ca în Consiliul Local să aprobăm ca societatea SECOM să își plătească doar cheltuielile cu tratarea apei pluviale. Severinenii trebuie să cunoască adevărul și nu voi ezita să răspund la orice încercare de manipulare a populației.

Exemplu concret - Asociația nr. 90 a plătit în lunile Octombrie - 2,22 lei, Noiembrie - 4,35 lei și Decembrie - 91,3 lei. Costurile au fost împărțite la cele 233 apartamente din cadrul asociației, revenind astfel fiecărui apartament suma de 0,42 bani pe luna”, a transmis, pe contul său de socializare, primarul municipiului Drobeta Turnu Seveirn, Marius Screciu.

Citit 1534 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2020 11:08
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…