Municipalitatea adoptă noi măsuri pentru a contracara lipsa de interes a severinenilor care nu își plătesc facturile de energie termică. După ce în ultimii doi ani unele asociații de proprietari au înregistrat datorii imense către furnizorul de energie termică, uneori nu din vina proprietarilor, SPAET trece din sezonul rece următor la încasarea individuală și la executarea silită a datornicilor.

În fiecare sezon rece, povestea datoriilor uriașe către furnizorul de agent termic, SPAET, este aceeași! Oamenii beneficiază de căldură, dar nu își plătesc facturile. Pe de altă parte, există asociații de proprietari care au încasat banii pe energia termică, dar nu i-au dat mai departe către SPAET, din varii motive. În iarna trecută se ajunsese ca mai bine de jumătate din asociațiile de prorietari să aibă restanțe colosale, iar SPAET face eforturi disperate și acum să recupereze din debite. Pentru a nu se mai ajunge la astfel de situații jenante, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care consumul de energie termică va fi facturat atât către asociații, cât și individual către consumatorii finali. Totodată, SPAET nu mai este dispus la niciun fel de concesie și va trece la executări silite.

Coșmarul asigurării confortului termic în sistem centralizat la Severin a scos, iarna trecută, din bugetul local și chiar din fondurile destinate investițiilor peste 50 de milioane de lei. Municipalitatea a fost nevoită să plătească combustibilul și alte servicii, în timp ce unii dintre severineni au beneficiat de încălzire gratis și nu s-au sinchisit să mai plătească din când în când câte o factură.

Citit 9775 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2018 01:15
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu Dorin Vineri, 27 Aprilie 2018 15:37 postat de Dorin

    Onoratii consilieri ar trebui mai intai sa voteze sau sa gaseasca o modalitate mai utila cum ar fii de ex.contracte individuale pt.agent termic.

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…