CINE SE JOACĂ CU BUGETELE LOCALE

Personal slab pregătit profesional, dezinteres total și indolență crasă! Asta găsește an de an Curtea de Conturi în administrațiile locale din județul nostru. Mai mult, autoritățile locale, atât cele executive, cât și cele deliberative, nu cunosc legea și nu urmăresc încasarea optimă a veniturilor la bugetele locale. Toată această debandată a condus la prejudicii imense la nivelul întregului județ.

După ce că trăiesc în proporție covârșitoare pe spinarea statului, administrațiile locale dint toate comunele și orașele mehedințene lucrează haotic și după ureche. Nu se cunoaște și nu se aplică eficient legea, nu se urmărește încasarea optimă a taxelor și impozitelor și de produc prejudicii imense prin proasta gestionare a achizițiilor publice. Cu excepția administrațiilor din marile orașe, la comune și în orașele mici este jale. Iar debandada bugetară se repetă în fiecare an, în ciuda măsurilor și recomandărilor impuse după fiecare control al Curții de Conturi.

„În sistemul administrației publice locale, în special la unitățile administrativ-teritoriale ale comunelor, se remarcă repetarea multora dintre abaterile constatate în anii anteriori; acest fapt reconfirmă slaba pregătire profesională a personalului din aceste entități, care conduce la îndeplinirea necorespunzătore a atribuțiilor de serviciu. Neorganizarea corespunzătoare de către ordonatorii principali de credite a activității de colectare a creanțelor bugetare a condus la neasigurarea resurselor necesare finanțării activităților specifice”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Evident că atunci când nu ești în stare să gestionezi încasările la bugetul local și să îți asiguri finanțarea prin mijloace proprii, stai cu mâna întinsă la bugetul central al statului. Așa se face că de acolo vin cei mai mulți bani, sub formă de ajutoare și subvenții. Altfel, multe dintre comunele mehedințene ar fi dat faliment demult. În altă ordine de idei, prejudiciile descoperite de auditul Curții de Conturi, în anul 2016, la toate unitățile administrativ teritoriale se ridică circa 44 de miliarde de lei vechi.

„La Eșelnița au fost aplicate amenzi ordonatorului de credite și contabilului șef, pentru efectuarea unor plați fără documente justificative, iar la Baia de Aramă, au fost aplicate amenzi pentru neînregistrarea în evidența contabilă a unor facturi”, sunt doar două exemple de nereguli constatate în raportul Curții de Conturi.

În ciuda tuturor acestor anomalii, administrațiile locale își trimit angajații la diveste cursuri de specializare, le măresc salariile și le acordă avantaje. Curtea de Conturi vine și pleacă, după ea potopul! Anul următor, aceleași controale, aceleași nereguli!

Citit 5982 ori Ultima modificare Marți, 20 Martie 2018 17:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…