Persoanele cu dizabilități, care dețin certificat de handicap accentuat sau grav vor fi scutiți integral de impozitul pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport. Pentru a beneficia de aceste scutiri, cei interesați trebuie să depună toate actele doveditoare, la Direcția de Taxe și Impozite Locale, până la data de 31 martie 2018. De aceleași scutiri vor beneficia și reprezentanții minorilor care prezinte formele de handicap prevăzute de lege.

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Persoanele cu dizabilități, care dețin certificat de handicap accentuat sau grav vor fi sctuți de impozitul pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport. Cei care doresc să beneficieze de prevedile legale, trebuie să meargă la Direcția de Taxe și Impozite Locale și să depună un dosar cu toate documentele doveditoare, până cel târziu la data de 31 martie 2018. Până în acest moment, există peste 5.000 de cereri de scutire de la plata impozitului, care au ca și cauză dizabilitățile (Declarații privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri - 3.649 de cereri; Declarații privind scutirea de la plata impozitului pe teren – 879 de cereri; Declarații privind scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport: 1.468 de cereri).

Scutirea de la aceste taxe locale vine ca un sprijin pentru persoanele cu dizabilități, dar și ca o formă de ajutor pentru o mai bună integrare a lor în societate. Din păcate, aceste persoane își doresc și locuri de muncă, dar le găsesc tot mai greu.

Citit 4935 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 22:37
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…