Severinenii vor plăti taxe și impozite locale mai mari, începând cu anul viitor! Majorarea aplicată va fi de 10 la sută. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. Acesta mai spune că era nevoie de o majorare, în principal datorită inflației, dar și pentru că aceste taxe nu s-au mai majorat din anul 2009.

Municipalitatea din Severin va majora taxele și impozitele locale, începând cu data de 1 ianuarie 2018. Majorarea aplicată va fi de 10 la sută, considerată una suportabilă și rezonabilă pentru populație. Taxele locale de la nivelul municipiului nostru nu s-au mai majorat din anul 2009, iar în acest moment majorarea este practic impusă atât de inflație, cât și de creșteterea cursului euro.

Primarul Marius Screciu spune că nu s-a aplicat o majorare mai mare de 10 la sută, din motive legate de situația nivelului de trai al severinenilor și de situația economică, deși statistica arată că numărul de autoturisme deținute este unul surprinzător de mare. În evidența Direcției de taxe și impozite locale sunt înregistrate 36 de mii de mașini, la o populație stabilă de 70 de mii de locuitori.

Severinul are, potrivit primarului, cele mai mici taxe și impozite din țară și ,mai mult, există cheltieli mari, în special în sezonul de iarnă. Majorarea va aduce fonduri suplimentare considerabile la bugetul local.

SE RECUPEREAZĂ DIN DATORIILE LA CĂLDURĂ

Severinenii au început să dea dovadă de o mai mare seriozitate în ceea ce privește plata datoriilor acumulate la agentul termic. Este vorba, în principal, de sumele datorate încă din sezonul rece precedent. După ce primarul Marius Screciu a făcut un apel disperat căre asociațiile de proprietari cu datorii, cetățenii au înțeles că trebuie să își pltească serviile furnizate.

Problema datoriilor istorice acumulate de populație la agentul termic începe să se rezolve încet, dar sigur. După o serie de apeluri disperate făcute atât de primarul marius Screciu, cât și de conducerea SPAET, pentru ca asociațiile cu datorii să încerce măcar o reșalonare a debitelor, oamenii încep să înțeleagă situația. Desigur, la îmbunătățirea ritmului încasărilor a contribuit și decizia de stopare a furnizării de agent termic către asociațiile de proprietari cu cele mai mari datorii.

Foarte multe dintre asociațiile de proprietari din municipiul nostru au luat în glumă datoriile către agentul termic, unele dintre ele acumulând datorii istorice de peste 3 ani. Amenințările cu întreruperea furnizării de agent termic, dar și apelurile repetate ale municipalității, precum și discuțiile cu oamenii au dus la o îmbunătățire a încasărilor.

Citit 6630 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2017 17:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…