NECUNOSCUTUL SENATOR, ÎN MEHEDINȚI, TUDOR CHIUARIU

Își mai aduce cineva aminte de campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2012? La acea vreme USL era pe cai mari, iar oamenii aveau să voteze masiv cu sigla acestei monstruoase coaliții. În acest fel, în județul Mehedinți, electoratul a ales trei dintre cei 8 parlamentari niște personae care nu aveau nimic în comun cu acest colt de Românie. Printre ei și senatorul din colegiul uninominal 2 – Tudor Chiuariu.


Un simplu click pe adresa site-ului Camerei Superioare a Parlamentului României, senat.ro, te conduce într-o zonă în care îți poți căuta alesul. Nu de alta, dar poate electoratul frenetic al USL din apocalipticul an 2012, vrea să vadă ce face alesul poporului pentru el, amărâtul cu ștampila de vot în mână, puternic doar o sungură zi, la patru ani.

Tudor-Alexandru Chiuariu este descris, pe site-un Senatului României, cam așa: Parlamentar ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr. 27 - Mehedinţi, în data de 09.12.2012, validat la data de 19.12.2012.

Senatorul pe care cu siguranță mehedințenii îl știu mai mult din scandalurile de corupție, decât din viața parlamentară este membru în următoarele comisii: Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (membru de la data de 3.11.2015); Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi (membru, de la data de 4.02.2015); Comisia de validare (membru, de la data de 19.12.2012). O bogată și susținută activitate de senator de Mehedinți. Interesant lucru, pentru un senator condamnat cu suspendare, domnia sa face parte și din câteva grupuri de prietenie cu alte țări și popoare de pe glob: Grupul parlamentar de prietenie cu Israel; Grupul parlamentar de prietenie cu Liban; Grupul Pro-America din Parlamentul României.

Ce se știe despte senatorul de Mehedinți Tudor Chiuariu?

Deși este membru al Grupului Parlamentar al PNL din Senatul României, Tudor Chiariu a fost exclus din PNL, după ce a primit o condamnare la închisoare cu suspendare în dosarul „Poșta Română”.

Pe de altă parte, Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, este și mai cunoscut de cei care l-au votat, nu pentru că țineau la el ca la ochii din cap, ci pentru că a venit „GARANTAT USL”, după ce a primit trei ani şi şase luni de îmchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul „Poşta Română”. De asemenea, la începutul anului 2015 Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Citit 997 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 19:11
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…