Ministrul interimar al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, spune că acuzațiile de devalizare a Fondului de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului României, este doar o prostie aruncată pe piață gratuit. În opinia ministrului interimar, un Guvern demis nu poate face rectificare bugetară, iar decizia a fost doar pentru a plăti facturile la PNDL, pentru ca firmele angajate în program să nu fie băgate în faliment.

„Asta nu este o acuzație, este din nou o prostie! Am avut alaltăieri, după ședința de Guvern, un briefing în care am explicat foarte simplu: un Guvern interimar nu poate face rectificare bugetară. În schimb nu suntem nici nebuni, suntem extrem de responsabili și am luat decizia de a plăti toate facturile la lucrări, pentru că altfel blocăm toate firmele de construcții și administrațiile locale. Vă reamintesc, orice factură emisă este purtătoare de TVA și firmele plătesc TVA pentru lucrările executate, iar noi statul dacă nu plătim, le cream reale dificultăți financiare. Nu plătim nici pentru baroni locali, nici pentru partide”, a explicat ministrul interimar Daniel Suciu, la Severin.

„O să susțin ca în viitoarea ședință de Guvern care probabil va fi luni, să mai avem o alocare pentru ministerul Dezvoltării regionale, astfel încât să plătim și restul de facturi care au rămas neonorate”, a mai precizat Daniel Suciu.

Pe de altă parte, ministrul Daniel Suciu a lansat și un avertisment la adresa viitorului ministru al Dezvoltării să nu stopeze PNDL, pentru că ar fi o greșeală fundamental, iar comunitățile locale ar pierde, iar peste o mie de firme de construcții din teritoriu, dar și administrațiile locale vor intra în faliment.

Citit 410 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…