Rodin Traicu, fostul director general al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, aflată în faliment, a fost audiat marți, 6 februarie 2018, de deputații Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților. Chemat pentru a susține un proiect legislativ, Traicu a întârziat foarte mult, a început să vorbească gâfâind, iar președintele comisiei a cerut apă pentru fostul deputat, nu cumva acesta să se sufoce. Înainte de asta, i s-a recomandat să stea mai în față, că e prea mic și nu se vede. I s-a promis chiar că primește un whisky dacă e cuminte.


Bășcălie totală pe seama lui Rodin Traicu, în Parlament. Fostul deputat și director general al RAAN, este acum președintele Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare. În acestă calitate a fost chemat în fața Comisiei de Industrii și Servicii din camera Deputaților pentru a susține un proiect de lege. Traicu a întârziat, a intrat gâfâind pe ușă și a început să vorbească precipitat, fără să se prezinte și fără să se scuze că a întârziat. A fost momentul în care președintele Comisiei, deputatul Iulian Iancu, l-a luat peste picior, spunându-i să se prezinte și să ia loc mai în față că e prea mic și nu se vede. Văzând că gâfâie și se sufocă, Iancu a cerut să i se dea urgent apă, dar să o bea cu grijă că poate e radioactivă. Circul a fost maxim, iar Traicu, a dovedit că a uitat repede cum trebuie să te comporți în Parlamentul României.

De fapt, Rodin Traicu nici nu s-a prezentat, dar nici nu a explicat exact de ce a venit să vorbească. „Dați-i apă vă rog, dați-i apă!”, a cerut deputatul Iulian Iancu, stârnind amuzamentul deputaților din comisie. Anterior acestui moment, i s-a indicat lui Traicu să ia loc mai în față că e prea mic: „Chiar în față acolo vă recomandăm să luați loc, pentru că sunteți mai mic și să putem să vă vedem totuși! Noi v-am așteptat, am tras de timp cât am putut. Noi am ajuns la proiectul de lege care vă reglementează activitatea, noi vă ascultăm!”

„O să vă dăm apă, dar nui s-a spus că are un conținut radioactiv mare, asta din comerț (...) Vă rog să vă prezentați, dumneavoastră sunteți o personalitate, dar nu toți colegii noștri vă cunosc!”, i-a mai spus președintele Comisiei, lui Traicu.

Obișnuit să epateze în discuții și discursuri, Rodin Traicu, care este fără discuție un specialist în domeniul nuclear, a fost pus la punct în Parlament. Operațiunea a fost pe cât de hazlie, pe atât de usturătoare.

Citit 4754 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 22:46
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…