O ŞANSĂ POLITICĂ PENTRU PMP MEHEDINŢI

Fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, va fi noul preşedinte al PMP Mehedinţi. Constantin Gherghe va ocupa această poziţie politică după ce UNPR a fuzionat cu PMP, el fiind, la momentul fuziunii, preşedintele UNPR Mehedinţi. Gabriela Dobrotă, cea care deţinea funcţia de preşedinte al PMP Mehedinţi înaintea fuziunii va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.

Un câştig pentru PMP Mehedinţi

Preluarea funcţiei de preşedinte al PMP Mehedinţi de către Constantin Gherghe este, fără îndoială, un mare câştig pentru acest partid. Fostul primar se bucură în continuare de multă notorietate şi încredere în rândul severinenilor. Dacă ar mai candidat pentru încă un mandat de primar, pornea ca favorit la startul competiţiei electorale locale. A ales să renunţe, spunând că a promis că nu va sta mai mult de două mandate în funcţia de primar. Ocuparea funcţiei de preşedinte al PMP Mehedinţi de către Constantin Gherghe contribuie, în mod evident, la consolidarea acestui partid în judeţ, dar în mod deosebit în municipiul Drobeta Turnu Severin. PMP Mehedinţi are în acest moment o mare şansă politică de afirmare, mai ales în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. În municipiul Drobeta Turnu Severin, PMP Mehedinţi, cu preşedintele Constantin Gherghe, are şanse reale de afirmare. Partidul stătea bine şi înainte de fuziune. Dovada acestei realităţi o reprezintă faptul că la scrutinul local de luna trecută PMP Mehedinţi s-a clasat în municipiul Drobeta Turnu Severin pe locul al treilea, obţinând 2 consilieri locali. După această fuziune, forţa PMP Mehedinţi creşte considerabil în municipiu.

Pentru Constantin Gherghe, funcţia de preşedinte al PMP Mehedinţi constituie, în noul context politic, dar mai ales electoral, o mare provocare politică, dar, în acelaşi timp, şi o mare oportunitate. Fostul primar al Severinului va conduce PMP Mehedinţi la scrutinul parlamentar din toamna acestui an din postura de preşedinte. La aceste alegeri, PMP Mehedinţi are şanse mari să obţină un post de parlamentar. Provocarea preşedintelui Constantin Gherghe este aceea că, prin adoptarea unei strategii politice şi electorale eficiente, poate atinge acest obiectiv politic. Dincolo însă de aceste aprecieri, este cât se poate de limpede că PMP Mejedinţi se găseşte, în aacest moment, într-o situaţie favorabilă, având premise reale de afirmare politică în judeţ şi de consolidare ca cea de-a treia forţă politică a judeţului.

A doua forţă politică în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin

Prin această fuziune, PMP Mehedinţi a devenit cea de-a doua forţă politică în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Înainte de fuziune PMP Mehedinţi a obţinut în urma votului din data de 5 iunie un număr de 2 consilieri municipali. UNPR Mehedinţi a candidat la alegerile locale în alianţă cu PSD, iar în urma distribuirii mandatelor i-a revenit 6 funcţii de consilieri municipali, restul de 5 mandate fiind atribuite social-democraţilor. La alegerile locale din luna iunie Alianţa PSD+UNPR a obţinut 11 mandate de consilieri locali. După această fuziune, PMP Mehedinţi deţine în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin un total de 8 mandate de consilieri, ceea ce plasează partidul pe locul 2 după PNL Mehedinţi, care are 10 consilieri. Cu un asemenea număr de consilieri locali, PMP Mehedinţi poate deveni o voce puternică atât în legislativul local severinean, dar şi ca manifestare şi acţiune politică. Însă mai important este faptul că cel puţin în municipiul Drobeta Turnu Severin poate creşte mult în perspectivă ca forţă politică, aceşti consilieri putând fi vectorul de imagine şi de acţiune al partidului.

Citit 1750 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 19:33
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…