Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Orșova, Doinița Mariana Chircu, și-a prezentat programul pentru municipiul de la malurile Golfului Cerna, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL, în compania președintelui PNL Mehedinți – Virgil Daniel Popescu și a candidatului pentru funcția de primar al Severinului – Daniel Cîrjan.


În opinia candidatului Doinița Mariana Chircu, Orșova nu are voie să rateze și ultima ei șansă de a se dezvolta armonios și de a ieși, practic, din promiscuitatea și degradarea în care au adus-o guvernările ultimelor trei legislaturi. Sesiunea 2016 – 2020 este ultima în cadrul căreia se mai pot atrage fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților locale și dacă la alegerile din 5 iunie 2016, orșovenii nu vor ieși din monotonia proastelor alegeri de până acum, se poate risipi și ultima soluție ca acest frumos municipiu să devină ceea ce merită, un oraș verde și un oraș turistic, cu servicii publice civilizate, în slujba cetățenilor și cu locuri de muncă pentru tinerii care fug din calea sărăciei ce s-a instalat la Orșova, sărăcie în umbra căreia doar băieții deștepți au știut să se îmbogățească, mințind, furând și devalizând o urbe cu un potențial uriaș de dezvoltare.

Proiectele propuse de Chircu vizează modernizarea serviciilor publice, asfaltarea străzilor, dar și soluții de combatere a sărăciei în oraș. Experiența vastă a doamnei Doinița Mariana Chircu în atragerea fondurilor europene poate fi pusă în slujba orșovenilor, dacă aceștia vor alege marea schimbare, o schimbare fundamentală pentru orașul lor, o schimbare ce presupune desprinderea de prizonieratul în care a fost ținută de afaceriști fără scrupule, care au stors bugetul local, în complicitate cu consilierii locali, parcă mult prea ușor de manipulat.

„Fiecare zi pierdută este una foarte importantă, deoarece am intrat în ultimii patru ani de finanțare europeană, iar Orșova are probleme grave și mă refer aici la rețeaua de apă-canal, la străzi și trotuare, la consolidările de ziduri pentru evitarea inundațiilor și a alunecărilor de teren, la iluminat public, parcuri, spații verzi, crearea de locuri de muncă, modernizarea infrastructurii, pentru a face din Orșova o bijuterie turistică la malul Dunării”, a declarat Doinița Mariana Chircu.

Campanie mizerabilă, cu încercări de mituire a alegătorilor

Candidatul cotat cu cele mai mari șanse de a câștiga cursa pentru funcția de primar al Orșovei mai spune că, din păcate, contracandidații ei au început să recurgă la tot felul de metode ilegale, doar – doar vor reuși să obțină voturile orșovenilor. Astfel, unii dintre candidați au început să ofere sume de bani persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile. „Este deja realizată o listă cu persoane care uită că libertatea și familia sunt valori în care trebuie să creadă și sunt mai importante ca orice pe lume și riscă să acționeze la comanda unora interesați ca lucrurile să nu se schimbe la Orșova, iar aici mă refer la operatorul FLORICOLA, dar și la trepădușul lui, Trușcă. Aceste persoane încearcă, prin oameni, să facă tot felul de acțiuni ilegale, iar eu îi avertizez că în această perioadă instituțiile statului monitorizează în mod special municipiul Orșova”, a precizat candidatul liberal la funcția de primar al Orșovei, Doinița Mariana Chircu.

Disperare maximă: 20 de euro votul

Disperarea contracandidaților doamnei Chircu pare să fi atins cele mai înalte culmi, deoarece cota pentru cumpărarea unui vot pare să fi ajuns la 20 de euro. „Vor fi făcute autodenunțuri din partea unor orșoveni care au înțeles cât este de grav ceea ce se întâmplă și care vor declara că au fost rugați cu câte 20 de euro pentru a-și da votul unei anumite persoane, mai exact candidatului PNȚCD”, a precizat Doinița Mariana Chircu la conferința de presă a PNL.

Citit 2772 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 17:27
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…